LTE nog weinig gebruikt op nieuwe iPad

Hoewel de nieuwe iPad beschikking heeft over snel 4G LTE mobiel internet wordt volgens onderzoek van Logistics hier maar weinig gebruik van gemaakt. Het merendeel van de gebruikers doet internetten via Wi-Fi. Het kan er ook mee te maken hebben dat internetten van 4G aan de prijzige kant is.

LTE minst populaire eigenschap nieuwe iPadHoewel de nieuwe iPad met 4G/LTE-netwerken verbinding kan maken, blijkt deze feature niet zo populair te zijn. Uit onderzoek van Localytics blijkt dat slechts zes procent van alle iPad-gebruikers actief gebruik maken van mobiel internet. Van alle onderzochte gebruikers kan 1,5 procent verbinding maken met 4G, maar mensen die hierover beschikken blijken veel vaker via Wi-Fi op internet te zitten (64 procent) dan via 4G (36 procent). Zo’n 10,3 procent van alle iPad-gebruikers had de beschikking over mobiel internet in de vorm van 3G of 4G, maar ze bleken veel vaker te surfen via Wi-Fi dan via het mobiele data-netwerk. Onder gebruikers die de beschikking hebben over 3G wordt veel meer van mobiel dataverkeer gebruik gemaakt (45 procent mobiel, 55 procent Wi-Fi), in vergelijking met de 4G-gebruikers.


Dat er relatief weinig gebruik wordt gemaakt van 4G LTE heeft er ook mee te maken dat deze functionaliteit nog niet overal beschikbaar is. Alleen in de Verenigde Staten en Canada zijn LTE-netwerken beschikbaar waarmee de iPad verbinding kan maken. LTE biedt mobiel internet met breedbandsnelheden via de lucht en is nog niet niet uitgerold in Nederland.

Aangezien bijna alle LTE-abonnementen een data-limiet hebben, kan je als gebruiker niet onbeperkt gaan internetten. Ga je wat video’s bekijken dan zal je binnen no-time door je limiet heen zijn. In het eerste weekend dat de iPad met 4G te koop was in de Verenigde Staten kwamen al heel wat mensen erachter dat ze in een paar uur hun volledige databundel hadden verstookt. Ben je door je limiet heen, dan kan je wel extra data kopen maar dat is meestal erg prijzig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2012, 14:57
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen 4g, lte, nieuwe ipad
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.