Lowlands 2008: Hot or Not en gratis Wi-Fi

De VPRO heeft een webapplicatie gemaakt waarmee je podia op Lowlands kunt bestempelen als Hot of Not zodat je weet waar moet zijn. Je kan de website bekijken met het gratis WiFi-netwerk van 3VOOR12.
Jonathan - · Laatst bijgewerkt:

De homepage met het kaartje van alle podiaHad je al zin om naar Lowlands te gaan na het lezen van het vorige nieuwtje? Dan kan de pret nu echt niet meer op! De VPRO heeft namelijk een webapplicatie gemaakt waarmee je podia kunt bestempelen als Hot or Not. Zo krijg je een duidelijk overzicht waar je wèl en juist niet moet komen. And, one more thing, er is gratis Wi-Fi beschikbaar gesteld door 3VOOR12 op het terrein zodat je overal toegang hebt tot de festivalgids en de Heatmap!


Bovenaan zie je een kaartje met de podia, waarbij Hot-podia rood gekleurd zijn en Not-podia blauw gekleurd. Op dit moment zijn de meeste nog wit, omdat Lowlands nog niet is begonnen en de stemmen die al geplaatst zijn puur testjes zijn. De bedoeling is dat je per podium ook nog met je Twitter-account een kort berichtje kan meesturen en er is nog een chatbox-achtige functie die ook via Twitter gaat. Tot slot heb je een linkje naar de mobiele versie van Buienradar.nl, maar wij iPhonegebruikers hebben onze eigen native applicatie daarvoor, niet?!

Het inloggen met je Twitter-account gaat niet perfect, toen ik zelf naar de chatbox ging om in te loggen kreeg ik een 404-error na het verzenden, maar toen ik even later een comment bij een podium wilde achterlaten kon ik wel netjes inloggen. Na het inloggen krijg je nog een ander inlogformulier en daarna werkt het. De chatbox werkte erg snel: na het verzenden van een bericht en een refresh was m’n bericht al zichtbaar, maar m’n comment op een podium moest wel vijf minuten wachten.

Helaas is de website niet alleen voor de iPhone gemaakt, maar ook voor toestellen met een kleiner scherm (qua pixels), waardoor niet het volledige scherm benut wordt. Daarnaast is alles wat slordig en snel gemaakt. Je komt soms ergens uit waar je niet wilde komen.

Om op deze site te komen ga je op je iPhone naar www.vpro.nl/heatmap.

Bron: VPRO

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.