Geen status-updates bij pushmail: ontwerpfout in MobileMe?

De status van e-mailberichten wordt niet bijwerkt wanneer je pushmail via MobileMe op de iPhone gebruikt. Berichten die op de iPhone zijn gelezen of gewist, blijven als ongelezen op de server staan.

MobileMeTot nu toe gingen de klachten over MobileMe vooral over haperende toegang. Maar wellicht zijn er ook ontwerpfouten gemaakt waardoor de status van e-mailberichten niet wordt bijgewerkt wanneer je pushmail gebruikt. De status van e-mailberichten (gelezen, verwijderd, beantwoord, verplaatst en gewijzigd) wordt niet gesynchroniseerd en dat is bewust zo gedaan. Een technisch document van Apple beschrijft dat je handmatig je e-mail moet checken om te zorgen dat de status wordt bijgewerkt.

Het handige van Exchange (en IMAP) is dat de e-mailberichten die je op de mobiele telefoon hebt gelezen, ook op de server als gelezen worden gemarkeerd. Maar bij MobileMe werken dergelijke status-updates niet, zo blijkt uit een technisch document van Apple. Er is geen sprake van volledige push-functionaliteit en er zijn ook bugs met de statusmarkeringen. De klachten kwamen aan het licht via een forumbericht op Apple’s discussieforum.

Het lijkt alsof Apple er vanuit gaat dat alle problemen zijn opgelost: de weblog die voor MobileMe over het onderwerp heeft geopend is al sinds 29 juli niet meer bijgewerkt.

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2008, 18:35
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.