Logitech Harmony Ultimate-remote krijgt hulp van iPhone-app

Logitech heeft de Harmony Ultimate en Harmony Smart Control aangekondigd, twee universele afstandsbedieningen met bijbehorende iOS- en Android-app. Met een Harmony Hub kun je daarmee ook apparaten bedienen die in een kast staan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

harmony hubJe hebt mensen die zo met hun entertainmentsysteem vergroeid zijn, dat ze een paar honderd euro over hebben voor een multifunctionele afstandsbediening. De Logitech Harmony is een voorbeeld daarvan: deze serie universele afstandsbedieningen is voorzien van veel knopjes, schermpjes en soms zelfs een touchscreen. De Harmony Touch heeft nu twee opvolgers gekregen: de Harmony Ultimate en Harmony Smart Control, die via een Harmony Hub te bedienen zijn met je iPhone. De bijbehorende Logitech Smartphone App is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Het werkt als volgt: de Harmony Ultimate en Harmony Smart Control worden geleverd met de hiernaast afgebeelde hub, een soort hockeypuck die het IR-signaal versterkt. Je kunt daarmee apparaten bedienen die achter een kastdeur zijn opgeborgen. Bij apparaten zoals de Sony PlayStation 3, Nintendo Wii en Wii U vindt de bediening via Bluetooth plaats. De smartphone wordt dankzij de Harmony Hub een universele afstandsbediening, wat in feite niets nieuws is. Hubs en docks waarmee je je iPhone geschikt maakt als afstandsbediening voor de televisie bestaan al een paar jaar. Maar een echte doorbraak is er nog niet van gekomen.

De Harmony Ultimate met 2,4-inch touchscreen gaat $350 kosten en ligt deze maand al in de winkel. Je kunt er 15 apparaten mee bedienen. Voor de Harmony Smart Control betaal je $130, maar die heeft de beperking dat er geen touchscreen in zit en dat je maar 8 apparaten kunt aansturen. Deze goedkopere uitvoering is vanaf mei verkrijgbaar.

remotes-overview-page-2013

Toch kun je je afvragen waarom je nog zo’n dure Harmony-afstandsbediening zou willen kopen, als je net zo makkelijk je iPhone op de tv kunt richten. Maar daar heeft Logitech ook over nagedacht: ze hebben ondersteuning voor de Philips Hue-lampen ingebouwd, zodat je de helderheid en kleur van je slimme lampen kunt aanpassen aan de sfeer. Daarna wordt gekeken of er ondersteuning voor andere apparaten kan worden ingebouwd, zoals de thermostaat. Logitech probeert sinds afgelopen januari het bedrijfsonderdeel dat de Harmony-afstandsbedieningen maakt van de hand te doen, maar een koper is nog niet gevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 16:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen harmony, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.