Live streaming op de iPhone is patentinbreuk, zegt Israelisch bedrijf

Het Israelische bedrijf Emblaze is een rechtszaak gestart, omdat Apple met HTTP live streaming inbreuk zou maken op een patent van dit bedrijf. Het zou echter om een publiciteitsstunt kunnen gaan, want Emblaze heeft onlangs haar eigen touchscreen-telefoon geïntroduceerd.

else telefoonApple wordt door het Israelische bedrijf Emblaze beschuldigd van inbreuk op een patent. Ze zijn een rechtszaak gestart waar Apple vóór 15 december op moet reageren. Emblaze vindt dat er licentiekosten betaald moeten worden voor de HTTP live streaming-toepassingen die Apple op de iPhone en iPod touch aanbiedt. Emblaze beschikt over een Amerikaans patent voor audio- en videostreaming.

Die technologie is al meer dan 10 jaar in ontwikkeling en werd in 1998 voor het eerst gedemonstreerd tijdens een live videostream vanuit het Witte Huis.

Emblaze had Apple al aangeboden om de technologie in licentie te nemen, maar blijkbaar is dat niet gebeurd. Het zou uiteindelijk om een publiciteitsstunt kunnen gaan: Emblaze heeft zelf een telefoon ontwikkeld, die ze vorige week in Londen voor het eerst demonstreerden. Het toestel wordt door dochterbedrijf ELSE Ltd op de markt gebracht en wordt beschreven als een iPhone-killer. Misschien kan Apple een rechtszaak starten omdat de Else (op de foto hiernaast) wel heel veel op de iPhone lijkt.

Of misschien heeft Else gewoon geld nodig om dure promotiefilmjes voor het toestel te bekostigen.

Via: 9to5mac.com
Tipgever: Arnold

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2009, 17:14
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.