Linqapp iPhone

Linqapp: sociaal netwerk om taalproblemen op te lossen

Hulp nodig bij het leren van een vreemde taal? Met Linqapp los je taalvragen op of stel je zelf vragen aan moedertaalsprekers van over de hele wereld.

Linqapp iPhoneWanneer je een aantal jaar geleden een vreemde taal wilde leren, moest je het doen met studieboeken of een leraar die de taal beheerste. Dankzij de technologie zijn er tegenwoordig meer manieren om een nieuwe taal onder de knie te krijgen. Een van die manieren is Linqapp, een app voor je iPhone en iPad om taalvragen te stellen aan personen uit verschillende landen in de wereld. Want aan wie kan je immers beter je vragen over een uitdrukking of zin in een vreemde taal stellen, dan aan iemand die deze taal al zijn hele leven spreekt.

Met Linqapp kun je in contact komen met mensen van verschillende nationaliteiten om taalproblemen op te lossen. Je kiest eenvoudig welke talen je zelf vloeiend spreekt en over welke je graag meer zou willen weten. Heb je dit gedaan, dan kun je met de app aan de slag. In het Questions-scherm zie je alle vragen die worden gesteld over een bepaalde taal. Je kunt hier zelf een vraag stellen of antwoord geven op vragen van anderen. Deze vragen kun je zowel in tekst, als met een plaatje of geluidsfragment plaatsen. Door anderen te helpen met een probleem of vertaling verdien je reputatie-punten. Wanneer je genoeg punten hebt verzamelt mag je jezelf Linqapp Language Expert noemen, en zou je volgens de makers van de app in de toekomst zelfs geld kunnen verdienen met deze reputatie.

Naast het stellen en oplossen van vragen, heeft Linqapp ook een sociaal aspect aan de app toegevoegd. Zo kun je anderen volgen, berichten naar elkaar sturen en vragen een like of dislike geven.

Linqapp screenshot Linqapp screen

Linqapp bestaat al sinds eind 2013, maar is nu ook als app in Nederland te downloaden. Door het grote aantal moedertaalsprekers dat de app inmiddels heeft opgebouwd, hoef je nooit heel lang te wachten op een betrouwbaar antwoord. Vooral bij populaire talen als Engels, Chinees of Spaans krijg je al binnen enkele minuten reactie op je gestelde taalvragen. Wanneer de app zijn snelheid behoudt, is Linqapp een handige assistent voor het leren of verdiepen in een vreemde taal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 20:39
Categorie Apps
Onderwerp taal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.