dropbox app ecosysteem

Dropbox voor iOS laat je commentaar geven op documenten

Dropbox voor iOS geeft je nu de mogelijkheid om commentaar te geven op bestanden en recente bestanden snel te zien.

dropbox-zakelijkDropbox voor iOS heeft iets handigs toegevoegd. Je kunt vanaf nu commentaar geven op bestanden, vanuit de iOS-app. Ook zit er een vernieuwd startscherm in de app, waarmee recent geopende bestanden meteen te zien zijn.

Samenwerken aan een document is nu makkelijker dan ooit. Sinds een week kon je de commentaren al in Dropbox op het web gebruiken, dus je zit niet vast aan collega’s die alleen iOS gebruiken. Bij een bestand is een chatknop te zien, waarmee je de discussie kunt openen. Elke chatconversatie is gekoppeld aan een bestand, dus je kunt niet in het wilde weg wat gaan chatten zoals in iMessage het geval is. Het idee is vooral dat je collega’s kunt vragen om op een document of ander type bestand te reageren.

Je kunt aangeven dat je notificaties krijgt bij nieuwe commentaren. Je kunt commentaren ook voorzien van een sterretje, om aan te geven dat je er later nog iets mee wilt doen. En wil je iets tegen een collega zeggen, dan voeg je een @!naam toe aan de tekst.

Over een paar weken komt er nog een andere handige functie bij: dan kun je ook Microsoft Office-documenten maken, rechtstreeks vanuit de iOS-app. Tot nu toe kon je met Dropbox alleen bestaande Office-documenten bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 21:58
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.