Lightning-kabels soms lastig uit usb-poort te verwijderen

De Lightning-kabels van de iPhone 5 zouden in sommige gevallen moeilijk uit een usb-poort te verwijderen zijn. Dat melden gebruikers met een iPhone 5.

Lightning kabelLightning-kabels voor de iPhone 5 zijn soms moeilijk uit een usb-poort te verwijderen. Dit schrijft CNet op basis van meerdere e-mails van lezers. Ook bij iPhoneclub zijn we tegen het probleem bij een Lightning-kabel aangelopen. Volgens verschillende iPhone 5-bezitters is Apple bewust van het probleem en vervangt personeel de kabels als er bij de Genius Bar in Apple Stores wordt geklaagd.

De Lightning-kabel zou in een aantal gevallen alleen met veel gewrik uit een computer of oplader gehaald kunnen worden. Mensen die er niet in slaagden om de kabel los te krijgen grepen naar een tang, of stapten met computer en al naar de Apple Store om de kabel daar te laten verwijderen.

Het probleem wordt vermoedelijk veroorzaakt door de diepere inkepingen bij de usb-aansluiting, die ervoor zorgen dat een usb-poort deze steviger kan vastgrijpen. Het is niet duidelijk bij hoeveel iPhone 5-kabels de problemen precies spelen. CNet spreekt over meerdere lezers die hun beklaag deden over een lastig verwijderbare kabel. Zelf hebben we het probleem in ieder geval bij één Lightning-kabel geconstateerd. Bij een tweede kabel hadden we echter geen extra moeite.

Via TUAW.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 18:12
Categorie Accessoires
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.