LIFX White 800

LIFX introduceert goedkopere smart-lamp

LIFX introduceert met de White 800 een smart lamp die geen kleuren kan tonen, maar alleen wit licht. De lamp werkt via het Wi-Fi-netwerk.

LIFX White 800LIFX heeft een nieuwe lamp aan zijn assortiment toegevoegd. De fabrikant van smart-lampen is in Nederland de grootste concurrent voor de Philips Hue. Naast de normale LIFX-lamp die 16 miljoen kleuren kan weergeven komt er nu een LIFX White 800-lamp bij. Deze kan geen kleuren weergeven, alleen wit licht tussen 2700 en 6500 Kelvin met een maximum van 890 lumen.

Lees ook: LIFX slimme lampen: serieus alternatief voor Philips Hue?

Volgens LIFX komt de lichtopbrengst van 890 lumen overeen met een 60W peertje. De LIFX-lampen hoeven niet gekoppeld te worden aan een speciale bridge, zoals bij Philips Hue, maar zijn gewoon via Wi-Fi te besturen vanaf een smartphone of tablet. Omdat de lampen een onderling netwerk opzetten hoeft slechts één lamp binnen bereik van de router te zijn. Net als Philips Hue werkt LIFX samen met IFTTT allerlei activiteiten kunt automatiseren. Zo kan de keukenlamp vanzelf inschakelen, zodra je bijna thuis bent. Het systeem gebruikt daarvoor de locatie van je iPhone, om vast te stellen of jij in de buurt bent.

Met de LIFX White 800 heeft de fabrikant een rechtstreekse concurrent voor de Philips Hue Lux. De lamp krijgt een adviesprijs van $40 mee, een Europese prijs is nog niet bekend. De LIFX-lampen worden onder meer bij Dixons en iCentre verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 10:00
Categorie Accessoires
Onderwerp lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.