iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Facebook Riff, Microsoft Office Lens, Adobe Slate en meer

Iedere week bespreekt iCulture de laatste apps voor iOS en Mac. Met deze week Facebook Riff, Microsoft Office Lens, Adobe Slate en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoHet is stilte voor de storm. Appontwikkelaars aarzelen om in alle drukte rondom de Apple Watch nog opvallende nieuwe apps uit te brengen. Dat merkten we de afgelopen week ook op iCulture: veel app-updates, maar relatief weinig spraakmakende nieuwe apps. De apps die je hebt gemist vind je net als elke week in dit overzicht.

Facebook Riff

Facebook kwam deze week opeens op de proppen met een nieuwe app: Riff. Daarmee kun je video’s maken, samen met vrienden. Het idee is dat je één videootje als voorzet geeft, die daarna wordt aangevuld door videofragmenten van vrienden. In de wereld van de kunst zou zo’n collaboratief project werken, maar we hebben vraagtekens of dat ook voor vriendengroepen gaat gelden. Maar het is gemaakt door Facebook en zal dus niet meteen helemaal van de radar verdwijnen. – Lees ons artikel over Facebook Riff.

Microsoft Office Lens

Dit is een app waar we wél blij van worden. OK, het idee om bonnetjes te digitaliseren is niet nieuw, maar de manier waarop Microsoft het heeft aangepakt is best slim. Je wordt met zachte hand gedwongen om de Microsoft-formaten te gebruiken. Alles wat je scant, kan worden omgezet naar Microsoft Word of PowerPoint en uiteraard kun je alles opslaan bij OneNote en OneDrive. Alle foto’s die je maakt worden met OCR omgezet naar leesbare tekst, waarbij je objecten ook nog kunt verschuiven. Handig voor de bonnetjesadministratie. – Lees ons artikel over Microsoft Office Lens.

Adobe Slate

Een andere app die best wat meer aandacht mag krijgen. Adobe Slate is een app waarmee je verhalen vertelt, op een manier die visueel aanspreekt. Het levert een soort digitaal tijdschrift op, waar het prettig doorheen bladeren is. Van een reisverslag tot een zakelijk verhaal over een nieuw project dat je op een leuke manier wilt introduceren: je kunt met Slate alle kanten op. Afbeeldingen haal je uit Lightroom of Adobe Creative Cloud. – Lees ons artikel over Adobe Slate.

Holyvent

Barst het binnenkort helemaal los met al die live streaming-apps? Het lijkt er wel op, want deze week verscheen er alweer een nieuwe: Holyvent. Die heeft zich volledig gespecialiseerd in het streamen van evenementen. Als je met meerdere mensen op dezelfde plek aan het ‘holyventen’ bent, kan de app ze ook samenvoegen tot een verslag vanuit meerdere standpunten. – Lees ons artikel over Holyvent.

Ducktales Remastered

Duur, maar voor de liefhebbers misschien wel de moeite waard: Ducktales Remastered. Deze game lijkt op zijn 8-bit voorganger en combineert dat het het uiterlijk van de televisieserie. Ducktales Remastered is een avonturengame, waarin je de wereld als Dagobert Duck gaat ontdekken. Je gaat op avontuur in de bergen van de Himalaya, in de jungle van Afrika en op de kraters van de maan. – Lees ons artikel over Ducktales Remastered.

Infinit

Ons oog viel deze week ook op Infinit, een fijne app voor mensen die veel bestanden moeten versturen. Infinit is een alternatief voor AirPlay en WeTransfer, maar dan veelzijdiger. De bestanden mogen oneindig groot zijn en je zit ook niet vast aan andere beperkingen, zoals hoeveelheid bestanden. Mappen en bestanden worden razendsnel verstuurd, maar je kunt er natuurlijk ook bestanden mee ontvangen. Wordt een bestandsoverdracht tussentijds afgebroken, dan gaat Infinit netjes door, zodra je weer online bent. – Lees ons artikel over Infinit.

DUAL!

Leuk om te spelen, dit multiplayer-schietspel voor twee iPhones. Je zit tegenover of naast elkaar, allebei met de game geïnstalleerd. Daarna is het een kwestie van knallen. Het leuke van deze game is dat jouw Android-vrienden ook mee kunnen doen. Het leuke daarbij is dat je het spel beter kunt spelen als je het scherm van de tegenstander ziet. – Lees ons artikel over DUAL!

[X]SELFIE van Goede Tijden, Slechte Tijden

Het leek een grap: Lucas Sanders (Ferry Doedens) en Vincent Muller (Oscar Aerts) spelen in de tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden twee appontwikkelaars. Ze blijken in de serie onverwacht succes te hebben met hun selfie-app. En zowaar: die selfie-app nu gewoon door iedereen te downloaden en zal ongetwijfeld een succes worden onder de soapies. Je krijgt opdrachten voor selfies en kunt ook zelf opdrachten verzinnen, die anderen moeten uitvoeren. – Lees ons artikel over [X]SELFIE.

Adobe Comp CC

Het lijkt erop dat de grote softwarebedrijven Microsoft en Adobe hun pijlen vooral op het iOS-platform hebben gericht, want ze komen voortdurend met nieuwe iOS-apps. Zo ook Adobe Comp CC, die wat meer gericht is op de professionele gebruiker. Met Adobe Comp CC kunnen designers een opzetje maken voor een nieuw project, bijvoorbeeld een website, poster of ander grafisch product. Wat je schets in Adobe Comp CC kun je daarna doorsturen naar Adobe InDesign CC, Adobe Photoshop CC of Adobe Illustrator CC op de desktop. – Lees ons artikel over Adobe Comp CC.

Caliber

Lekker kletsen met collega’s kan via LinkedIn, maar echt prettig werkt die berichtenfunctie niet. Caliber probeert in het gat te springen, met een zakelijke chatdienst die prettiger in gebruik is. De app is er ook op gericht om nieuwe contacten te ontmoeten. Op basis van je interesses maakt Caliber een profiel en zoekt daar personen bij die mogelijk interessant zijn. Het is wel handig als die personen al Caliber gebruiken, want anders moet je ze een uitnodiging sturen. – Lees ons artikel over Caliber.

Integral

Een leuk en nieuw idee: met Integram kun je internetdiensten koppelen aan Telegram-chats. Door een speciale bot aan een groepsgesprek toe te voegen, worden er automatisch berichten van andere internetdiensten naar Telegram verstuurd. Vooral handig voor mensen die Telegram gebruiken om op de werkvloer te communiceren. – Lees ons artikel over Integram.

Steller

Met Steller kun je zelfgemaakte verhalen opleuken met thema’s. Het lijkt dus wel een beetje op Adobe Slate, waar we eerder in dit artikel over schreven. De thema’s maken Steller een stuk leuker in gebruik. We denken dat Steller wat geschikt is voor consumenten, terwijl Slate ook geschikt is voor zakelijke presentaties. – Lees ons artikel over Steller.

Celestial

We sluiten af met een app waar je rustig van wordt. Celestial is een app waarmee je kunt relaxen en in slaap vallen. Celestial levert de juiste muziek, jij hoeft alleen maar achterover te lenen. Nu waren er natuurlijk al langer relax-apps met geluiden van zee, strand en tropische regenwouden, maar Celestial vormt een nieuwe generatie. Je kunt de app ook gebruiken voor concentratie tijdens het werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 13:19
Categorie Apps
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.