Langere wachttijden door diefstal van 4.000 iPhones in België

Bij een inbraak in een magazijn in België zijn 4.000 iPhones gestolen ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. Dieven bleken een gat in het dak te hebben gemaakt, precies op de plek waar de iPhones lagen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphonesBelgen die een iPhone willen kopen dreigen nog langer op het toestel te moeten wachten. Bij een logistiek bedrijf langs de A12 in Willebroek hebben dieven afgelopen weekend namelijk 4.000 iPhones gestolen. Dieven kwamen via de brandladder op het dak van de magazijnen en maakten daar een opening in het dak, precies op de plaats waar de voorraad iPhones lag.

Er werden bijna 4.000 iPhones buitgemaakt ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. De iPhones waren bestemd voor Mobistar, die zo vlak voor de kerstdagen met een strop zit. Even snel een goedkope iPhone op de zwarte markt scoren? Dat zit er volgens woordvoerster Patti Verdoodt niet in: “Wij laten de serienummers van de gestolen iPhones sowieso blokkeren zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden.

Volgens Verdoodt kunnen mensen hun iPhone het best bij een erkend verkooppunt halen. Maar dat kan wel even duren, want in veel Mobistar-winkels wordt al tijden met een wachtlijst gewerkt. De leverancier van de iPhones heeft beloofd zo snel mogelijk een nieuwe lading iPhones te bezorgen, vertelt de woordvoerster van Mobistar. Maar hoe lang ze op een nieuwe lading iPhones moet wachten is lastig te zeggen: Mobistar is afhankelijk van de leverancier en de producent. Omdat het nog maar half november is verwacht Mobistar geen leveringsproblemen rond de feestdagen. Van de dieven ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Via: Het Nieuwsblad
Tipgevers: Bart, raf_, Dirk, Stijn, Macfreaker en Bram

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2009, 14:36
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, diefstal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.