Lancering iPhone 4 zorgt voor grootste groei in iPhone-webverkeer

Het marktaandeel van de iPhone wat internetverkeer betreft, is afgelopen maand enorm gestegen door de lancering van de iPhone 4.

iphone-4-groeiDe lancering van de iPhone 4 heeft gezorgd voor de grootste stijging in internetverkeer, sinds de iPhone op de markt is. Het blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Net Applications. Toch is het mobiele browserverkeer nog steeds minimaal, als je het vergelijkt met de desktop: de iPhone maakte een sprong van 0,59 naar 0,7 procent in juli. Dat betekent een groei van 18,6 procent in één maand. Google’s Android groeide maar half zo snel. In de VS werd half juli een ander populair toestel gelanceerd (de Motorola Droid X), maar daar is weinig effect van te merken in de cijfers.

In de maanden mei en juni daalde het webverkeer van de iPhone zelfs licht (met 1%). Dat is vrij gangbaar omdat veel consumenten wel weten dat er een nieuwe iPhone aankomt. Safari (de desktopbrowser) zag het marktaandeel ook stijgen: het hoogste marktaandeel ooit werd gehaald, met 5,09 procent. Chrome nam juist iets af, naar 7,16 procent. Windows heeft met 91,32 procent nog steeds het grootste marktaandeel qua browserverkeer. De iPhone heeft als internetplatform bijna JavaME (0,78%) ingehaald. Daarna is het nog maar een kleine stap om Linux op de desktop te verslaan (0,93%).

iphone webverkeer

Meer info: Netshare

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2010, 12:31
Categorie iOS
Onderwerpen Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.