Witte iPhone 4: overstappen naar zwart of wachten?

De witte iPhone 4 is vertraagd, maar niemand weet hoe lang het gaat duren. Bij T-Mobile kunnen mensen die een witte iPhone hadden besteld overstappen naar een zwarte.

wit iphone 4De witte iPhone 4 is voorlopig nog niet leverbaar, maar toch zijn er nog behoorlijk wat mensen die de gok wagen en alvast een witte iPhone 4 bestellen. De Belgische winkel S&S heeft een reserveringstool op de website staan, waarmee je precies kunt volgen hoeveel belangstellenden er voor de vier uitvoeringen van de iPhone 4 zijn. De zwarte iPhone 4 is (uiteraard) het meest populair: rond de 350 reserveringen zijn er al binnen voor de elk van de twee zwarte uitvoeringen (16GB en 32GB). Maar toch zijn er ook nog zo’n 200 mensen die een kans wagen om een witte iPhone 4 in handen te krijgen.


sands reservering

We kregen van een aantal lezers de vraag om eens aandacht te besteden aan de witte iPhone 4, vooral omdat een deel van de klanten die bij T-Mobile een witte iPhone 4 hadden besteld, nog geen informatie binnen hebben hoe ze toch kunnen overstappen naar een zwart exemplaar. T-Mobile belooft in de FAQ dat klanten die een witte iPhone 4 hebben besteld vanzelf een mailtje ontvangen om hun voorinschrijving om te zetten of te annuleren. T-Mobile is voor de levering van het witte exemplaar afhankelijk van Apple en kan momenteel niets zinnigs over een levertijd zeggen (al zijn er mensen die via de klantenservice te horen krijgen dat het tot december kan duren). Volgens T-Mobile geldt voor de zwarte iPhone 4 nog steeds een levertijd van maximaal 4-6 weken voor mensen die op 20 juli een voorinschrijving hebben gedaan en 8-10 weken voor mensen die vanaf 30 juli hun iPhone hebben besteld.

Over de situatie rond de witte iPhone 4 circuleren voorlopig alleen geruchten: Apple houdt het op moeilijkheden bij de productie, buitenstaanders spreken over problemen met de juiste verfdikte of achtergrondverlichting die langs de wit geschilderde glasplaten van de behuizing lekt. De eerder gelanceerde HTC Evo had ook dat probleem. Analist Scott Moritz die met de lichtlekkage-theorie kwam aanzetten, blijkt echter niet altijd even betrouwbaar in zijn voorspellingen te zijn geweest.

We zijn eigenlijk wel benieuwd: moeten mensen die bij T-Mobile zijn overgestapt van een witte naar een zwarte iPhone, achteraan aansluiten in de rij? Of zitten veel mensen nog op informatie over de omzetting te wachten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

92 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.