Krijgt de volgende iPhone een 4-inch scherm van Toshiba?

Geruchten doen de ronde dat Toshiba de volgende generatie iPhone zal voorzien van een eigen gemaakt 4" inch scherm. We leggen uit waarom dat gerucht niet erg waarschijnlijk is.

iPhone met groter scherm conceptWat geruchten over de volgende generatie iPhone betreft, is de wens vaak de vader van de gedachte. Laten we dat eerst even gezegd hebben. Het laatste gerucht dat op vele blogs over de iPhone circuleert is dat Toshiba mogelijk een 4-inch schermen gaat leveren voor de komende iPhone of de generatie daarop. Toshiba stuurde gisteren een persbericht, onder andere opgepakt door Gizmodo, dat ze een 4-inch scherm heeft ontwikkeld met een hogere contrastratio dan het Retina-beeldscherm, een betere zichtbaarheid als je schuin naar het scherm kijkt en een resolutie 720 x 1280 pixels.


Dat scherm zou wel eens op de iPhone terecht kunnen komen, denkt The Unofficial Apple Weblog (TUAW). Zij stelt dat Apple investeert in een beeldschermenfabriek van Toshiba. De geruchten daaromtrent gaan al lange tijd de ronde.

Volgens TUAW is het echter onwaarschijnlijk dat we het nieuwe beeldscherm gaan terugzien op de nieuwe iPhone die mogelijk in september komt. Die behoudt namelijk dezelfde vorm en afmetingen aan de buitenkant, denkt het blog.

9to5Mac haalt het beeld van een iPhone 4-Photoshop nog maar eens aan, waarop het beeld van de iPhone tot de randen van het apparaat strekt. Er gaan al langer geruchten dat er geen rand meer om het beeld van de volgende iPhone heen zit. Toch kaart 9to5Mac ook het probleem aan van het nieuwe beeldscherm. De resolutie van de iPhone 3G(s) is 320 x 480 pixels. Die van de iPhone 4 is 640 x 960 pixels. Tot nu toe zijn alle resoluties op alle iOS-systemen met elkaar compatibel. Dat zou veranderen met een resolutie van 720 x 1280 pixels en daarom lijkt een 4-inch scherm met die resolutie niet erg waarschijnlijk.

Overigens kan het wel degelijk zo zijn dat Toshiba de schermen voor de volgende iPhones aanlevert. De Japanse fabrikant heeft namelijk nog meer mobiele schermen aangekondigd, eindigend bij 4-inch maar beginnend bij 3,3-inch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.