Gerucht: Apple wil AMOLED-schermen voor iPad 3

Apple zou plannen hebben om AMOLED-schermen in de iPad 3 te verwerken. Die zouden door Samsung moeten worden gemaakt, maar Samsung houdt de schermtechnologie liever voor zichzelf, om zich te kunnen onderscheiden.

ipad 2 amoledApple en Samsung zijn verwikkeld in een strijd om de vraag, wie nu wie heeft gekopieerd. Maar de bedrijven hebben elkaar ook nodig. Zo is Apple de op één na grootste klant van Samsung als het om de toelevering van componenten gaat. De spanning loopt echter op: Apple wil graag de active-matrix organic LED-technologie (AMOLED) gebruiken, die Samsung heeft ontwikkeld.

Maar Samsung heeft met deze schermtechnologie een duidelijke concurrentievoorsprong in toestellen uit de Galaxy smartphoneserie. Volgens de Koreaanse Herald-krant is Apple bezig om Samsung zover te krijgen dat ze de schermen ook beschikbaar te stellen voor de derde generatie iPad.

Apple’s COO Tim Cook zou zelfs recent op zakenreis zijn gegaan naar Samsung’s hoofdkantoor in Zuid-Korea om de zaak te bespreken. Cook is tijdens de afwezigheid van Steve Jobs degene die het bedrijf leidt. Apple wil de AMOLED-technologie gebruiken in een opvolger van de iPad 2, die we voor het gemak maar iPad 3 zullen noemen. Er zijn geruchten dat deze nieuwe iPad al rond het eind van het jaar op de markt verschijnt. Toch denken sommigen dat het misschien niet zo’n vaart zal lopen en dat Apple helemaal niet smekend op de stoep bij Samsung ligt. Android-tablets vormen momenteel nog geen echte bedreiging voor de marktpositie van de iPad, dus er is weinig reden voor Apple om dit jaar nog snel een verbeterde versie van de iPad 2 uit te brengen. Daar komt bij, dat Samsung wel gek zou zijn om Apple ook in staat te stellen een AMOLED-tablet uit te brengen. De huidige Samsung-tablets bevatten nog een gewoon LCD-scherm. Juist met de betere schermen zou Samsung zich kunnen onderscheiden.

Voordelen van AMOLED zijn onder andere: lager energieverbruik, sneller verversingsgraad (dus minder last van flikkeren), levendiger kleuren en dieper zwart. Ook zou je de schermen buitenshuis beter kunnen lezen en dat biedt de oplossing voor een klacht die bij de iPad regelmatig wordt geuit. Bij de productie kunnen ook minder complicaties optreden, zoals dode pixels of backlight bleeding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 17:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad, ipad 3, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.