KPN introduceert CloudOpslag, nieuwe cloud-dienst voor abonnees

KPN heeft vandaag de cloud-dienst KPN CloudOpslag geïntroduceerd. Hiermee kunnen abonnees bestanden in een cloud-map opslaan, die op de iPhone geopend kunnen worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

KPN CloudOpslagKPN heeft vandaag de nieuwe cloud-dienst CloudOpslag geïntroduceerd. Hiermee kunnen abonnees bestanden in een cloud-map van 5 GB zetten, zodat je bijvoorbeeld een bestand op je iPhone later op een iPad of computer weer kunt openen. Nieuwe abonnees met een specifiek abonnement mogen gratis gebruikmaken van CloudOpslag. Heb je al een KPN-abonnement, dan kost de cloud-dienst €2,50 per maand.

KPN CloudOpslag is gratis te gebruiken door abonnees met een KPN Mobiel Instap-abonnement in combinatie met een databundel.

Je krijgt bij KPN CloudOpslag in de eerste instantie een cloud-map waarin 5 GB aan data opgeslagen kan worden. Door €2,50 extra bovenop je abonnement te betalen krijg je 20 GB aan opslagruimte. Voor 50 GB betaal je 5 euro per maand. Daar wordt uiteraard €2,50 bovenop gerekend als je geen KPN Mobiel Instap-abonnement hebt.

Het is vanaf vandaag mogelijk om je aan te melden voor KPN CloudOpslag via MijnKPN. Ook kun je ‘CLOUDOPSLAG AAN’ sms’en naar 1266. Om van de cloud-dienst gebruik te maken op je iPhone moet je een aparte app installeren, die later vandaag in de App Store beschikbaar zal zijn. Wij zullen dit artikel updaten zodra de app verkrijgbaar is.

KPN CloudOpslag is vergelijkbaar met diensten zoals Dropbox. Hierbij kun je ook bestanden in een online map zetten, die je vanaf meerdere locaties kunt benaderen. Voor Dropbox bestaat er ook een iPhone-app. Dropbox biedt in eerste instantie 2 GB aan gratis opslag. Voor 10 euro per maand kun je 100 GB in de cloud zetten. Apple heeft met iCloud ook een cloud-dienst, maar hiermee synchroniseer je vooral specifieke data voor bepaalde apps en programma’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:35
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.