Kort iPhone-nieuws: Funky Punch in App Store, T-Mobile analyseert kopers, iVerse Comics, iPhone prepaid in Polen

Een mix van verschillende nieuwtjes: T-Mobile analyseerde de iPhone-kopers en heeft weer voorraad, iPhone 3G ook prepaid in Polen, iVerse Comics gaat een stripapplicatie uitbrengen en Funky Punch is nu in de App Store verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Funky PunchFunky Punch, het vechtspel waar we dit weekend al aandacht aan besteedden, is nu in de App Store verkrijgbaar voor $5,99. In het spel moet je rennen, springen, kicken en punchen om je doel te bereiken. In de tutorial mode kun je alvast trainen, daarna ga je in Special en Super Attacks in de aanval tegen andere spelers. Installeren: Funky Punch (€5,99).

Niet elke actie van T-Mobile is de moeite waard om uitgebreid te bespreken. We kregen er heel wat nieuwstips over binnen, maar eigenlijk bevat de nieuwsbrief die T-Mobile rondstuurde niet eens zoveel écht nieuws: er is weer voorraad. Tja, dat wisten we al. Wel aardig is het lijstje met kenmerken van iPhone-kopers dat de operator heeft gemaakt. Eigenlijk is het een bevestiging van eerdere onderzoeken: de meeste iPhone-kopers zijn, man, jong en hebben de iPhone met een prive-abonnement gekocht (iets meer dan 10% heeft de iPhone ‘op de zaak’ gekocht). Het goedkoopste abonnement i-150 is het populairst.

Stripverhalen op de iPhone: dat is wat iVerse van plan is met een nieuwe applicatie. Daarmee kun je comics in landschapsweergave bekijken op het scherm en met een vingerbeweging door de pagina’s bladeren. iVerse zal voor €0,79 in de App Store verkrijgbaar zijn, maar sommige zullen ook gratis worden aangeboden. Makers van stripverhalen kunnen zich nu aanmelden. Er is overigens al een soortgelijke appliatie verkrijgbaar in de App Store: Clickwheel Comic Reader (gratis).

iPhone polenNog even over de lancering in Polen, waarbij we het niet zullen hebben over ingehuurde acteurs die als nep-kopers werden ingezet bij de lancering van de iPhone in Polen. Op het eerste gezicht een onbenullig verhaal dat de hele wereld over is gegaan, totdat uiteindelijk elk dorpskrantje van de VS tot de Filippijnen (waarvan de lezers waarschijnlijk niet eens weten waar Polen ligt) er aandacht aan had besteed. Interessanter is eigenlijk dat de tarieven van de Poolse mobiele operators Era en Orange wel mee lijken te vallen. Het goedkoopste abonnement is bij ERA 95 PLN (€28) per maand en bij Orange 150 PLN per maand. De iPhone schijnt ook prepaid verkocht te worden, maar we zijn er na wat onderzoek nog niet uit hoeveel ‘ie dan moet kosten. De website van Vodafone Polen is bovendien moeilijk te vinden (nee, dat is niet vodafone.pl).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2008, 17:52
Categorie iDevices
Onderwerpen comics, polen, strips, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.