Nieuw probleem: muteknop van iPhone afgebroken

De Duitse iPhone-gebruiker Clemens heeft het muteknopje van zijn iPhone afgebroken. Daarbij blijkt dat het metalen knopje gewoon met lijm is vastgeplakt en door de uitgeoefende schuifkrachten makkelijk kan losraken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Muteknop afgebrokenBij de iPhone 3G van Clemens is gisteren het muteknopje afgebroken. Kwestie van teveel kracht, of heeft het metalen schakelaartje nu al last van metaalmoeheid? Volgens Clemens heeft hij de knop slechts licht aangeraakt, waarna deze eraf viel. Nadere bestudering maakte duidelijk dat het verchroomde knopje niet vast is verbonden, maar slechts op het plastic binnenwerk is geplakt. Gelukkig is Clemens ingenieur en kan hij meteen beredeneren waarom het bij schuifspanningen niet verstandig is om voor een lijmverbinding te kiezen.

Het breukvlak is bovendien helemaal glad, maar onder een microscoop zul je een breukhoek van 45 graden te zien krijgen. Nu zou je denken: pak een type secondenlijm en plak die schakelknop er weer op! Maar volgens Clemens is dat net als het vastplakken van een afgebroken voet van een wijnglas: onmogelijk.

Via: iPhone-ticker.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2009, 18:45
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.