Klanten KPN en Hi krijgen ook in buitenland 4G-internet

Klanten van KPN en Hi, die al een 4G-abonnement hebben, kunnen vanaf maandag ook in het buitenland gebruikmaken van sneller internet.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

4G KPNKPN biedt klanten vanaf maandag ook toegang tot 4G in het buitenland. Het gaat om klanten van KPN zelf en van dochter Hi, die al een 4G-abonnement hebben. Dat heeft de provider vandaag bekendgemaakt. Frankrijk en Noorwegen zijn de eerste landen waar 4G mogelijk wordt. Later volgen ook andere landen. Bij Simyo, die deze maand met een eigen 4G-bundel komt, is 4G-internet in het buitenland nog niet mogelijk.

KPN biedt in het buitenland 4G-roaming aan samen met iBasis, Telenor uit Noorwegen en Orange in Frankrijk. Wel waarschuwt de provider dat 4G-dekking in het buitenland nog niet optimaal is. Waar 4G-dekking niet aanwezig is, wordt dan ook teruggeschakeld naar 3G. In Nederland is KPN momenteel met 80 procent dekking het verst met de uitrol van zijn eigen 4G-netwerk.

Na Frankrijk en Noorwegen wordt het aantal landen waar 4G mogelijk is in de loop van 2014 verder uitgebreid. Nog deze maand zullen Polen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de VS en Japan hun netwerken openstellen en later volgen China, Brazilië, Kroatië, Slovenië en Denemarken.

Houd er wel rekening mee dat 4G niet in combinatie met alle iPhones en netwerken werkt. In Frankrijk worden, net als in Nederland, alleen de iPhone 5c en 5s ondersteund. In Noorwegen kun je ook met je iPhone 5 internetten via 4G. De kosten voor 4G zijn hetzelfde als voor gebruik van het 3G-netwerk. Een buitenlandbundel van 100 MB binnen de EU kost 10 euro. Voor internet buiten de EU betaal je 30 euro voor 25 MB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorie Providers
Onderwerpen buitenland, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.