Jonathan Ive verdwenen uit lijst met Apple-topmanagement (update)

Jony Ive is verdwenen uit de lijst met Apple-topmensen (en is na twee uur afwezigheid ook weer terug)
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jonathan-iveOp maandagochtend is de foto van Jonathan Ive verdwenen van de lijst met topmensen op Apple’s website. Meestal gebeurt dit als een topman het bedrijf verlaat, maar dat is in het geval van Ive moeilijk te geloven. De persoonlijke pagina van Ive bestaat nog wel. Wellicht heeft Ive gekozen voor een andere rol binnen het Apple-management, waardoor hij niet meer bij de lijst met topmanagers staat.

Update 13:30 uur: inmiddels is Jonathan Ive weer terug in de lijst, met dezelfde functieomschrijving en dezelfde foto. Het is nog onduidelijk waarom de vermelding twee uur weg is geweest.

Voorheen werd de persoonlijke pagina van medewerkers meteen verwijderd na vertrek. Bij Scott Forstall was dat bijvoorbeeld het geval: zijn pagina levert nu een foutmelding op. De verdwenen foto werd ontdekt door 9to5Mac, waar wordt suggereert dat Ive misschien liever een lachende profielfoto wilde. Maar dat is geen reden om hem tijdelijk uit te lijst te halen. Normaal gesproken stuurt Apple ook een persbericht rond als een topmanager vertrekt of een radicaal andere rol krijgt.

jony-ive-designlab

We vermoeden daarom dat er ofwel sprake is van een foutje, ofwel dat Ive liever geen rol meer heeft in het directe management (met alle vergaderverplichtingen die daarbij horen) en liever op eigen houtje in zijn designlab gaat knutselen.

apple-topmensen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 14:44
Categorie Apple
Onderwerp jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.