Klacht: willekeurige iPhone-iconen in iPhone OS 3.0

Op de Apple-supportforums wordt geklaagd over iconen: sommige applicaties krijgen het verkeerde icoon, anderen zijn omgewisseld of ontbreken helemaal. In de betaversie van OS 3.0 was dat ook al het geval.

iphonefailOp de supportfora van Apple zijn steeds meer mensen die melden dat applicatie-iconen verdwijnen of plotseling bij de verkeerrde applicatie staan. Zelf had ik er in een betaversie van iPhone OS 3.0 ook al eens last van (zie afbeelding), maar ik ging er vanuit dat het in de definitieve versie van OS 3.0 wel zou zijn opgelost. Het probleem doet zich alleen voor bij OS 3.0, niet bij 2.2.1 en eerder. TUAW zag dat het probleem nog steeds aanwezig is: een icoontje van AT&T Navigator kreeg het icoontje van Reuters News.


Het verwijderen en opnieuw installeren van de applicatie helpt niet en rebooten van de iPhone evenmin. Alle applicaties uitvinken in iTunes en daarna synchroniseren helpt wel, maar heeft als nadeel dat je alle scores en instellingen in games en applicaties kwijt bent.

Toch is het volgens sommige ‘slachtoffers’ ook mogelijk om de applicatie te wissen, opnieuw te downloaden en daarna te iPhone te herstarten. Het is verstandig om met de makkelijkste oplossing te beginnen en niet al je applicaties te herinstalleren. Een ander probleem is dat sommige iconen wit worden en andere compleet lijken te zijn verdwenen. Eén ontwikkelaar zegt het een bekend probleem was in de betaversies (ook op mijn screenshot hierboven is zo’n verdwenen icoon te zien).

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.