Kibo: verberg je berichten in dit geheimschrift-toetsenbord

Geen lastige codes, citroensap, kaarsen of andere hulpmiddelen zijn nodig om geheimschrift te sturen met dit toetsenbord. Met Kibo kunnen verzender en ontvanger berichten van elkaar ontcijferen.

Kibo-icon

Een velletje papier, wat citroensap en een bericht dat maar één iemand mag lezen; het versturen van een bericht in geheimschrift kan heel wat tijd en moeite kosten. Gelukkig maar dat we nu een iPhone en een app hebben, die dat klusje uit handen neemt. Met het Kibo-toetsenbord verstuur je namelijk heel gemakkelijk versleutelde berichten.


Kibo is een toetsenbord dat je privéberichten verpakt in een totaal andere tekst. Als de ontvanger dit berichtje vervolgens kopieert met zijn eigen Kibo-toetsenbord kan hij de daadwerkelijke tekst lezen. Handig als je weet dat iemand op de iPhone van je vriend mee zit te gluren en grappig om in een groepsgesprek de rest van de leden voor de gek wilt houden.

Kibo-keyboard Kibo-keyboard

Versleutelen en ontcijferen

Verstuur bijvoorbeeld “dit is een geheim bericht” en de tekst op je scherm verandert direct in een willekeurig standaardbericht, zoals “It’s not even funny”. Engelse teksten dus, maar op geen enkele manier te ontcijferen als je het toetsenbord niet hebt.

Bekijk ook

Alternatieve toetsenborden installeren op iPhone en iPad

Alternatieve toetsenborden installeren op je iPhone of iPad is een fluitje van een cent. We leggen uit hoe je toetsenborden van derden kunt installeren en verwijderen. En hoe zit het met de privacy?

Om het Kibo-toetsenbord te gebruiken moet je hem wel volledige toegang geven, wat voor veel gebruikers een heikel punt is met het oog op privacy. Heb je dit er voor over, dan legt de app stap voor stap aan je uit hoe je het toetsenbord instelt en hoe je geheime functies kunt ontcijferen en versturen.

Als je de beveiliging van je berichten nog iets verder wilt opvoeren, kun je Kibo afschermen met een toetsenbord. Ook is er Touch ID-ondersteuning toegevoegd waarmee het ontgrendelen een stuk sneller gaat.

Gratis te downloaden

Het voordeel van Kibo is dat het geen afzonderlijke chat-app is en je het dus in je favoriete berichtendienst kunt gebruiken zoals Telegram, Facebook Messenger, iMessage of WhatsApp. De ontvanger van je geheime bericht moet wel het Kibo-toetsenbord hebben om het bericht te ontcijferen, maar omdat het toetsenbord gratis te downloaden is zonder in-app aankopen zal dat geen probleem zijn.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.