Keeper Maarten Stekelenburg mag geen iPhone gebruiken op WK

Doelman Maarten Stekelenburg mag geen iPhone mee naar het WK-voetbal, om daarmee de favoriete hoek bij penalty's te kunnen bepalen. Een briefje mag wel.

ban_iphoneSinds gisteren is de roep om technische hulpmiddelen bij het voetbal weer sterk opgelaaid. Maar de FIFA wil er niet aan: geen camera’s en geen extra official die via het beeldscherm meekijkt. Het verbod op technische hulpmiddelen gaat echter nog veel verder: ook de iPhone staat op de verboden lijst. Maarten Stekelenburg mag vandaag bij een eventuele strafschoppenserie tegen Slowakije dan ook geen gebruik maken van de iPhone om tijdens de wachtmomenten snel wat filmpjes te bekijken. Een briefje is wel toegestaan.

Stekelenburg neemt daarom mogelijk een briefje mee, waarop hij de favoriete hoek van de strafschopnemers heeft genoteerd. Bij het vorige WK bleek zo’n lijstje de redding voor Duitsland: keeper Jens Lehmann nam een papieren lijstje mee naar de penaltyserie en zorgde daarmee dat Duitsland van Argentinië won. Maar een iPhone met videofilmpjes van eerdere Slowaakse strafschoppen zit er niet in.

Voor de niet-voetbalgeïnteresseerden: vanmiddag begint om 16:00 uur de achtste finale in het WK tussen Nederland en Slowakije. De winnaar van die wedstrijd gaat door naar de volgende ronde.

Tipgever: Erik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2010, 13:33
Categorie Achtergrond
Onderwerpen verbod, voetbal, wk 2010

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.