Vroege kopers iPhone 3GS kunnen simlock gratis laten verwijderen bij T-Mobile

Kopers van de iPhone 3GS kunnen hun simlock gratis laten verwijderen. Het is bijna een jaar geleden dat de iPhone 3GS in de verkoop ging.

iphone-3gs-boxHet is bijna een jaar geleden dat T-Mobile startte met de verkoop van de iPhone 3GS. Op 26 juni 2009 lag het toestel in de Nederlandse winkels. Mensen die hun toestel meteen bij de lancering bij T-Mobile hebben gekocht, kunnen hun 3GS nu gratis laten unlocken. Volgens de voorwaarden van T-Mobile kun je namelijk één jaar vanaf je contractdatum gratis de simlock laten verwijderen. Onze tipgever kreeg aanvankelijk nul op het rekest en kreeg te horen dat de regeling binnenkort gaat wijzigen. Maar kan dat wel?

Tipgever Thijs belde namelijk met de klantenservice van T-Mobile. Daar weigerden ze aanvankelijk de simlock gratis te verwijderen, omdat dit niet in de voorwaarden zou staan. Toen Thijs de medewerker wees op de lijst met veelgestelde vragen werd hij alsnog geholpen, maar kreeg te horen dat de website zal worden aangepast.

Momenteel staat nog op de site van T-Mobile dat de simlock gratis wordt opgeheven “vanaf het moment dat je toestel ouder dan een jaar is”. Of T-Mobile de voorwaarden daadwerkelijk gaat aanpassen, is nog even de vraag; servicemedewerkers zijn niet altijd de meest betrouwbare informatiebron. Bovendien is wettelijk geregeld dat operators de simlock na een jaar gratis moeten verwijderen, dus T-Mobile zal met sterke argumenten moeten komen om onder de regeling uit te komen. Meer informatie over de wettelijke regeling vind je hier: Het verwijderen van simlocks van mobiele (GSM) telefoons (iusmentis.com).

simlockvrij

Let op: het verwijderen van de simlock is natuurlijk ALLEEN mogelijk bij de eerste kopers van de iPhone 3GS. Is je toestel nog geen jaar oud, dan zul je moeten wachten tot er een jaar is verstreken.

Je kunt ook al eerder je simlock laten verwijderen door T-Mobile, maar dan kost het geld:

  • 0 tot 3 maanden: €120
  • 3 tot 6 maanden: €90
  • 6 tot 9 maanden: €70
  • 9 tot 12 maanden: €50
  • vanaf 12 maanden: gratis

He werkt dat simlockvrij maken precies? Dat lees je hieronder:

Laat eerst je iPhone via T-Mobile Klantenservice ‘vrij’ maken en volg daarna het stappenplan.

1. Zet je iPhone volledig uit.
Plaats een simkaart van een andere provider in het toestel.
2. Zet je toestel aan. Wanneer het Apple-logo verschijnt, start het toestel goed op.
3. Kies na het opstarten voor `ontgrendelen` en toets vervolgens de pincode in van de simkaart die nu in het toestel zit.
4. Verbind nu de iPhone voor een half uur met je computer, met iTunes opgestart. iTunes dient verbonden te zijn met internet.
5. Je kunt je iPhone tijdens dit half uur niet gebruiken; laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren.
6. Na een half uur koppel je het toestel los en daarna direct weer aan je computer, met iTunes.
7. iTunes geeft aan dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd dient te worden. Kies voor `Ja`.
9. iTunes geeft aan: “Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij”. Indien het toestel een pincode heeft, kun je deze nu invoeren.
10. Linksboven op het scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider (horend bij de simkaart). Zo niet, dan dien je het toestel nogmaals los en weer aan je computer te koppelen.

Let op! Als je de procedure niet goed volgt of de unlockcode verkeerd invoert, kan je toestel permanent blokkeren. Lukt het je in 2 pogingen niet de simlock te verwijderen, bel dan met T-Mobile Klantenservice.

Lees ter referentie ook het artikel over het simlockvrij maken van de iPhone 3G, toen we de regeling hebben uitgelegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2010, 13:44
Categorie Providers
Onderwerpen simlock, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.