Kaspersky is voorbereid op iPhone-virussen

Kaspersky-voorman Eugene Kaspersky zei gisteren op de CeBIT dat zijn bedrijf een securitypakket voor Mac OS X op de plank heeft liggen. Die is zo flexibel, dat een versie voor de iPhone ook makkelijk te maken is.

Eugene KasperskyHet Russische antivirusbedrijf Kaspersky heeft de iPhone al uitgebreid onderzocht en heeft een antivirusoplossing achter de hand, mocht er een uitbraak plaatsvinden. Uithangbord Eugene Kaspersky van het bedrijf zei gisteren op de CeBIT dat zijn bedrijf antivirussoftware voor Mac OS X gereed heeft. Hoewel de Russen voorlopig geen plannen hebben om de software als commercieel product uit te brengen, kunnen ze het “binnen een paar dagen” op de markt brengen, als ze dat willen. Die software is flexibel genoeg om het voor verschillende besturingssystemen en -varianten aan te passen. Een iPhone-versie is daarom ook zo gefixt.

Kaspersky ziet dat Mac OS een steeds groter marktaandeel krijgt. Zijn bedrijf maakte daarom een prototype, om in ieder geval voorbereid te zijn. Concurrenten Symantec en McAfee hebben al wel beveiligingsproducten voor Mac OS X en Trend Micro heeft door de samenwerking met Mac-specialist Intego ook een beveiligingsproduct achter de hand. De Finse beveiligingsfirma F-Secure stopte in 1998 met Mac-producten, maar sluit niet uit dat ze er opnieuw naar gaan kijken: “Most of the hard-core geeks in our lab use Macs”, zegt hoofdonderzoeker Mikko Hypponen van F-Secure. Voor de meeste fabrikanten staat Mac OS X daarbij duidelijk voorop en komen dreigingen voor de iPhone pas op de tweede plaats. Nogal logisch: als we de cijfers van Net Applications mogen geloven is het internetgebruik van Mac OS X op de desktop (7,6%) 54 keer groter dan de mobiele variant op de iPhone (0,14%).

Meer info: Washington Post

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 13:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, kaspersky, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.