Jobs-voorpremière met iCulture: filmzaal bomvol Apple-fans

iCulture blikt nog even terug op de voorpremière van Jobs, de nieuwe speelfilm waarin Ashton Kutcher de rol van Steve Jobs vertolkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jobs drukteHet was ons het weekend wel. Afgelopen zaterdag zaten we in een nagenoeg volledig gevulde bioscoopzaal, vol met iCulturelezers, redactieleden en speciale genodigden, om als eerste in Nederland de speelfilm Jobs te bekijken. Een exclusieve voorpremière van een film die nogal kritisch werd ontvangen en gemengde reacties heeft opgeleverd. We blikken in dit artikel nog even terug op alle impressies van iCulture-lezers, maar ook op de dag zelf. Het was behalve een filmevenement ook een gezellige bijeenkomst van lezers en vrienden.

Vroeg in de ochtend ontvingen we al de eerste berichten van genodigden die onderweg waren naar Amsterdam om de première bij te wonen. Hoewel de deuren pas om 10:00 uur opengingen moesten sommigen al om 6:00 uur de deur uit, simpelweg omdat ze van ontzettend ver kwamen. Bezoekers kwamen uit Friesland, Groningen, Limburg, Zeeland en zelfs België naar Amsterdam om de première bij te wonen. Sommige bezoekers maakten er een dagje Amsterdam van, anderen vonden de film zelf reden genoeg om de lange autorit of treinreis te maken.

Als we één ding hebben geleerd tijdens de voorpremière afgelopen zaterdag, dan is het wel dat onze lezers vooral ontzettend beleefd zijn. Hoewel de hashtag #JobsNL op Twitter al snel opleefde vanaf het moment dat we hem begonnen te gebruiken, bleef het twee uur stil dodelijk stil in de zaal terwijl de film draaide. Een aardige prestatie als je ziet hoeveel iPhones er in de zaal gespot konden worden.

Jobs bioscoop achter

Het duurde na het verschijnen van de aftiteling echter niet lang tot de eerste minirecensies op Twitter verschenen. Een kleine greep:

Jobs rijNa de film vertelden meerdere kijkers ons ook dat hun favoriete Steve Jobs-moment, dat zij hadden opgegeven om een toegangskaart te winnen, daadwerkelijk in de film zat verwerkt. Een fijn detail dat voor sommige bezoekers het gehele evenement alleen nog maar leuker maakte. Hans vertelde ons achteraf in een e-mail dat de kijkers in de zaal grotendeels onder de indruk leken:

Ik heb werkelijk genoten van de film. Film kwam bij de meeste wel aan geloof ik, getuige van de rust en toch nog het spontane applaus aan het einde. Fijn dat ik er bij mocht zijn!

Hoewel sommigen na de film gelijk de tassen pakten om de lange reis naar huis te maken, bleven er ook een hoop genodigden even hangen om achteraf een drankje te pakken, de film te bespreken en de gezichten te zien van alle reageerders en twitteraars waar ze dagelijks mee spreken. We willen iedereen die is gekomen daarom ook nog eens extra bedanken. Het was ontzettend bijzonder om zo’n grote groep lezers en vrienden op één plek te spreken en te zien. Was jij ook aanwezig bij de première? We horen graag wat je er van vond!

Foto’s van @GMWvanVeen, Robert de Abreu en @gonny

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 14:51
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen ashton kutcher, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.