iCulture Weekend: opladers inruilen in Nederland, iTunes met iTunes Radio en meer

In iCulture Weekend aandacht voor nieuws en apps van de afgelopen twee dagen: inruilprogramma voor iPhone-laders, 1GB Dropbox-opslag gratis en meer.

iPhone-opladerIn iCulture Weekend blikken we iedere maandag nog even terug op al het nieuws dat op iPhoneclub en iPadclub in het weekend is verschenen, zodat je er zeker van bent dat je echt niks gemist hebt. Wellicht handig als je zaterdag bijvoorbeeld in de bioscoop zat en je iPhone er niet zo snel bij kon pakken. Met vandaag aandacht voor onder andere de oplader-inruilactie, die ook in Nederland van start is gegaan. En goed nieuws voor Mailbox-gebruikers: zij krijgen 1GB extra opslag bij Dropbox.

Onofficiële iPhone-laders nu ook bij Apple in Nederland inruilen

Het is wellicht goed nieuws voor de koopjesjagende Nederlander: heb je een onofficiële iPhone usb-lader, dan is het voortaan mogelijk om hem voor 10 euro in te ruilen voor het ‘echte’ werk. Een inruilprogramma dat Apple eerder al in de VS, Duitsland en Frankrijk startte, maar dat sinds dit weekend ook in Nederland blijkt te gelden. Hiermee is Apple de strijd aangegaan met de verkoop van iPhone-opladers van twijfelachtige kwaliteit. Even ter illustratie: de officiële Apple-oplader kost los normaal gesproken twintig euro.

Ander nieuws

Dropbox geeft 1GB extra opslag bij installatie Mailbox

Mailbox introplaatjeInstalleer je de e-mailapplicatie Mailbox en koppel je daar Dropbox aan, dan krijg je bij deze opslagdienst voortaan 1GB aan ruimte extra. Ruimte die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld grote bijlagen aan je e-mails toe te voegen. Een actie die wellicht zelfs de moeite waard is voor Dropbox-gebruikers die niks met Mailbox doen: de app is namelijk gratis te downloaden, wat betekent dat je hem alleen kunt installeren op de cloudopslag even snel te bemachtigen. Dat de twee samenwerken is overigens geen toeval. Een tijd geleden werd Mailbox overgenomen door Dropbox.

Andere apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.