Jesse Jackson Jr: ‘iPad zorgt voor werkloosheid in VS’

Volgens Republikein Jesse Jackson Jr. veroorzaakt de iPad werkloosheid in de VS. Omdat mensen boeken en tijdschriften op de iPad lezen zijn boekwinkels, kiosken, bibliotheken en uitgevers niet meer nodig.

ipad-2-iconEr is ophef in de VS over de iPad. Volgens de Republikein Jesse Jackson Jr. is de iPad namelijk de boosdoener dat er zoveel werkloosheid in de VS is. Volgens Jackson probeert Steve Jobs de Amerikanen over te halen om zoveel mogelijk op de iPad te doen. Daardoor moeten winkels sluiten, die bijvoorbeeld boeken en kranten verkopen. Steve Jobs laat immers in elke keynote zien hoe makkelijk het is om boeken en kranten digitaal aan te schaffen. “Natuurlijk heeft het ons leven efficiënter gemaakt”, zegt Jackson. “Maar de iPad wordt geproduceerd in China!”

De Chinezen profiteren daarom het meest. Er zitten 13 miljoen Amerikanen thuis die volgens Jackson erop rekenen dat het Congres eens actie onderneemt. Maar zouden al die Amerikanen willen werken voor het loon en onder de arbeidsomstandigheden waar de Chinezen mee te maken hebben? Maar het gaat Jackson niet alleen om de productiekant. Als voorbeeld noemt hij dat de Chicago State University geen boeken meer aan eerstejaars studenten geeft, maar overstapt op digitale boeken. Over vier jaar wil de universiteit volledig papierloos werken en dat gaat banen kosten bij uitgevers en bibliotheken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 10:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen politiek, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.