Jacht op jailbreakers in Apple Store blijkt broodje aap

Een verhaal van een zekere hotrod1964 blijkt in nogal opgeblazen vorm ertoe te hebben geleid dat Apple nieuw beleid heeft, waarbij ze de gebruikers met een jailbroken iPhone of iPod touch

apple storeAfgelopen week circuleerde er op internet een verhaal over een zekere hotrod1964. Hij liep met zijn iPod touch een Apple Store in en nadat een verkoopmedewerker had ontdekt dat de man een jailbreak had uitgevoerd werd de manager erbij gehaald, die eiste dat de man zijn rijbewijs liet zien en zijn “illegale iPod touch” overhandigde. De politie werd zelfs ingeschakeld, maar de man wist zich zonder kleerscheuren uit de voeten te maken.

Hij had gelukkig de iPod touch nog op zak. Toen MuscleNerd zich met het voorval bemoeide en het meer in de publiciteit kwam, ontstond op basis van deze ene gebeurtenis de indruk dat Apple-medewerkers de opdracht hebben gekregen om jacht te maken op “illegale iDevices”, zo schrijft ModMyI.

Hodrot1964 roept in een Twitterberichtje onder andere: “DO NOT LET ANYBODY TRY TO CLAIM YOUR IDEVICE IS ILLEGAL AND YOU MUST TURN IT OVER!” Het blijkt echter reuze mee te vallen: andere gebruikers die met hun jailbroken iPhond of iPod touch naar de Apple Store zijn geweest blijken niet meteen te worden gearresteerd en Apple is ook niet actief bezig om toestellen in beslag te nemen. Dat recht hebben ze ook niet.

Eerder was er het verhaal dat de Apple ID’s van twee bekende iPhone-hackers waren geblokkeerd. Ook dat werd door sommige jailbreakers ernstiger opgevat dan het was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2010, 14:53
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.