iWatch: iPod nano als horloge

De iPod nano is te gebruiken als horloge. Steve Jobs zei het al, maar een Japanner heeft het idee nu daadwerkelijk uitgevoerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iwatch ipod nanoHoewel het niet direct met de iPhone te maken heeft, willen we er toch even aandacht aan besteden: de pas gelanceerde iPod nano. Tijdens de keynote gaf Steve Jobs al aan dat de nieuwe iPod nano ook als klokje te gebruiken is. De volgende stap is natuurlijk snel gemaakt: bevestig een horlogebandje eraan en je hebt een echte iWatch. Een probleem is wel de batterijduur: als het scherm de hele dag aan staat moet je dagelijks opladen. Maar je zou de iPod nano ook als een LED-horloge kunnen gebruiken, waarbij je ‘s nachts op een knop moet drukken om de tijd te zien.

Afgelopen week zag ik in een vitrine nog de LG Watch Phone. Die ziet er mooier uit en je kunt ermee bellen, maar door het prijskaartje van €999 is het een dure en beperkte gadget. Voor Apple-fanboys is de iWatch voor €159 plus de kosten van een horlogebandje financieel wel haalbaar. Je kunt ook nog kiezen uit meerdere kleuren en als je erop uitgekeken bent kun je de nano alsnog gewoon als muziekspeler gebruiken.

De iPod nano is inmiddels al te koop in de Apple Store en heeft een levertijd van 7 tot 10 dagen. Je betaalt €159 voor de 8GB-versie en €189 voor de 16GB-versie.

Bovenstaande foto is te zien op Flickr en is gemaakt door Kei Ogikubo.
Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2010, 14:36
Categorie iDevices
Onderwerpen horloge, ipod, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.