Iwaku: Nederlandse wekker combineert Wake-up Light met Sleep Cycle

De iwaki is een Nederlandse Wake-up Light, die met behulp van een iPhone-app ziet wanneer je het beste gewekt kan worden.

iwaku Studio Flat 01iPhone-apps zoals Sleep Cycle maken het al langer makkelijker om wakker te worden door bij te houden wanneer je licht slaapt en dus het beste gewekt kan worden, maar het gebruik van je iPhone-speaker voor het alarm is lang niet ideaal. Een wake up-light kan je immers toch net wat subtieler wakker maken. De Nederlandse iwaku is een wekkerlamp die exact dit mogelijk wil maken: het licht van de wekker maakt je over verloop van tijd wakker, maar baseert het moment om dit te doen op een iOS-app die meet wanneer je niet te diep slaapt.

De iOS-applicatie van iwaku maakt gebruik van de bewegingssensor van je iPhone om te zien wanneer je omdraait in je slaapt – en wanneer je dus waarschijnlijk niet diep slaapt. Je moet de iPhone daarom wel op je matras laten liggen. Door hem in de hoek te leggen kun je er nog een oplaadkabel in steken.

Voor het gebruik van de iwaku kun je een bijbehorende iOS-applicatie gebruiken, maar de maker zegt ook in gesprek te zijn met de ontwikkelaars van andere Sleep Cycle-applicaties om ondersteuning voor de lamp te integreren.

iwaku Interior 01

De iwaku zal vanaf dit najaar worden verkocht in Nederland en de rest van Europa. Hoeveel de slimme iPhone-wekker zal gaan kosten is nog niet bekend, maar geïnteresseerden kunnen een e-mailadres achterlaten om later geïnformeerd te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2013, 21:02
Categorie Accessoires
Onderwerp wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.