iTunes Radio werkt bij sommige Europeanen na iPhone-restore

iTunes Radio werkt bij Britse iPhone-gebruikers na het herstellen van hun iPhone in iTunes. Ook in Australië lijkt het bij sommigen te werken.

itunes-radio-nederlandsDe afgelopen maanden hebben we bij iPhoneclub regelmatig tips binnengekregen van mensen die dachten dat iTunes Radio ook in Nederland en België werkte. Het scherm van iTunes Radio was inderdaad zichtbaar in de Muziek-app, maar zodra je probeerde om muziek af te spelen bleek dat je blij was gemaakt met een dooie mus. De melding ‘iTunes Radio niet beschikbaar’ verscheen en je kon geen muziek afspelen. De enige manier om toch naar iTunes Radio te luisteren, was om over te schakelen naar een Amerikaans iTunes-account, zoals we een paar maanden geleden in een tip al hebben uitgelegd.

Toch lijkt Apple weer aan de knoppen te hebben gedraaid, waardoor sommige Europese gebruikers toch opeens toegang lijken te hebben tot iTunes Radio.


Meldingen uit het Verenigd Koninkrijk en Australië maken duidelijk dat na een restore (het herstellen van een iPhone in iTunes naar een bepaalde firmware-versie) de functie opeens zichtbaar wordt en ook te gebruiken is. Dat is te lezen op Reddit, Twitter en op forums van buitenlandse geruchtensites.

Mogelijk is Apple bezig met voorbereidingen om iTunes Radio ook in andere landen beschikbaar te gaan stellen, maar de kans is klein dat Nederland en België dan ook meteen aan de beurt zijn. Engelstalige landen zoals de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland krijgen vaak voorrang op anderstalige landen, bij de uitrol van nieuwe Apple-diensten. iTunes Radio werd in juni 2013 aangekondigd tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie. Sinds september is de dienst beschikbaar in de VS, maar in oktober meldde Bloomberg al dat Apple de dienst begin 2014 zou uitbreiden naar Canada, VK, Australië en Nieuw-Zeeland. Apple wil iTunes Radio uiteindelijk in 100 landen beschikbaar gaan stellen en de uitrol ervan is een topprioriteit bij Apple, aldus iTunes-baas Eddy Cue.

Nederland en België: knop soms zichtbaar, maar werkt niet

Wat de situatie in Nederland en België betreft: de eerste afbeelding hieronder zal veel mensen bekend voorkomen. Het lijkt erop dat je ook in Nederland gebruik kunt maken van iTunes Radio. Maar tik je op de link ‘Begin met luisteren’, dan blijkt het niet te werken. De iTunes Radio-knop linksonder in de Muziek-app is trouwens niet voortdurend zichtbaar voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Sommige mensen zien de knop regelmatig, anderen niet.

itunes-radio-nederlands-1 itunes-radio-nederlands-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2014, 14:15
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.