iTunes Match vervangt expliciete rapnummers door nette versies

iTunes Match blijkt bij sommige rapnummers met expliciete teksten, te kiezen voor de opgeschoonde versie die bedoeld is voor de radio. Er is nog geen workaround, maar Apple is op de hoogte en werkt aan een oplossing.

parental-advisoryiTunes Match blijkt bij het doorzoeken van de database niet altijd de juiste match te kunnen maken. Rapnummers met expliciete teksten blijken te worden vervangen door nette versies, waarin de scheldwoorden zijn vervangen. Het blijkt echter niet om bewuste censuur van Apple te zijn, maar een foutje in iTunes Match. Apple heeft het probleem erkend en werkt aan een oplossing. Hou je van muziek met rauwe teksten, dan kan het zin hebben om nog even te wachten met iTunes Match.

Een paar voorbeelden van nummers die door iTunes Match werden vervangen zijn ‘Hell Of A Life’ en ‘Power’ van Kanye West, ‘Can I Live’ van Jay-Z en ‘Jack N The Box’ van Ice Cube. Al deze nummers werden vervangen door de schone versie die geschikt is om op de radio af te spelen.

Apple heeft nog geen workaround voor het probleem. Met iTunes Match kun je voor €25 per jaar je muzieknummers omzetten naar iTunes-kwaliteit, waardoor ze ook in de cloud beschikbaar zijn. Volgens de nieuwe voorwaarden van iTunes geldt wel de eis, dat de muziek op legale wijze moet zijn verkregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 9:53
Categorie Apps
Onderwerp itunes match

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.