Apple verbiedt ontwikkelaar om witte iPhone-foto’s te gebruiken

Apple heeft een iPhone-ontwikkelaar gedwongen om zwarte afbeeldingen van een iPhone te gebruiken in marketingmateriaal. Witte iPhones zouden alleen mogen worden gebruikt in marketingmateriaal van Apple zelf.

hungry sheepAls je een app hebt ontwikkeld, is het wel zo mooi als je de screenshots toont in een iPhone-geraamte, zoals op de afbeelding hiernaast. Opvallend daarbij, is dat de iPhones die ontwikkelaars daarbij gebruiken bijna altijd zwart zijn. Is daar een reden voor? Ja! Apple heeft namelijk strikte richtlijnen welke plaatjes van iOS-apparaten je mag gebruiken. Er is geen specifieke regel dat je alleen zwarte toestelplaatjes mag gebruiken, maar de goedgekeurde afbeeldingen die voor marketingdoeleinden beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars, zijn toevallig allemaal zwart.

path-iphoneDe website Uncrunch meldt nu, dat een start-up onlangs hevig door Apple onder druk is gezet om de witte iPhone-plaatjes die ze gebruikten te vervangen door zwarte. Het is voorzover bekend de eerste keer dat Apple dit soort verzoeken doet. Ook zijn er genoeg app-ontwikkelaars die de regels overtreden, zoals Flipboard en Path (zie hiernaast). Apple zou echter de afbeeldingen van witte iPhones exclusief willen houden voor eigen marketingmateriaal. Volgens App.net, die contact heeft met duizenden ontwikkelaars, heeft Apple niet eerder ontwikkelaars gedwongen om hun witte iPhone-plaatjes te vervangen door zwarte.

Het is onbekend welke start-up werd gedwongen tot het gebruik van zwarte plaatjes. De afbeelding bovenaan dit artikel is van Hungry Sheep, als illustratie van een willekeurige app met een zwarte iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 8:16
Categorie Apple
Onderwerpen apple, marketing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.