iPod Touch of HTC Touch, welke is de beste?

CEO Peter Chou van HTC zegt dat zijn bedrijf wereldwijd de rechten op de handelsnaam Touch heeft. Een marketingmanager van HTC gelooft dat beide bedrijven wel tot overeenstemming kunnen komen, net als eerder bij Cisco het geval was.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De strijd tussen de iPod Touch en de HTC Touch is eigenlijk een strijd tussen Apple en Microsoft. HTC werkt al tien jaar nauw samen met Microsoft en produceert het leeuwendeel van de smartphones met Windows Mobile die op de markt verschijnen. Bij de introductie van de nieuwe iPod’s moet CEO Peter Chou wel even met zijn ogen hebben geknipperd: Touch? Chou reageerde in de pers, door te zeggen dat zijn bedrijf de naam HTC Touch wereldwijd als handelsmerk heeft geregistreerd.

Om er vervolgens heel diplomatiek aan toe te voegen dat HTC trots is dat Apple dezelfde visie over touchscreens deelt. Chou wilde niet zeggen of HTC ook juridische stappen tegen Apple gaat ondernemen. Marketingmanager Ching-Hung Wang van HTC wilde er ook nog wel iets over zeggen. Hij denkt niet dat de nieuwe iPod een bedreiging voor de HTC Touch zal zijn. Apple heeft het vooral op grote bedrijven zoals Google, Yahoo en Microsoft gemunt. Maar wie HTC zegt, zegt automatisch ook Microsoft, dus dat argument is niet erg sterk. Wang wees er verder op dat Apple eerder tot overstemming kwam met Cisco over gebruik van een merknaam en dat we het verder maar moeten afwachten. Vredelievende types daar, in Taiwan.

Grappig is dat de HTC Touch eerder al als iPhone-killer werd neergezet. Maar een vergelijking gaat niet helemaal op: de HTC Touch, die ook wel als T-Mobile MDA Touch wordt verkocht, heeft een 201 MHz processor, bijna driemaal zo traag als die van de iPhone. Welke processor er in de iPod Touch zit, weten we nog niet.

In de HTC Touch zit een 2,8 inch scherm, terwijl beide Apple-producten een veel groter 3,5 inch scherm hebben met een dubbel zo hoge resolutie: geen 240×320 maar 320×480 pixels. Overeenkomsten zijn er ook: de HTC Touch heeft Wi-Fi, heeft geen 3G (maar EDGE) en de camera is 2 megapixel, net als bij de iPhone. De iPod Touch heeft zoals bekend alleen Wi-Fi en geen telefoonverbinding of camera. De 64 MB flashgeheugen van de HTC Touch is nogal mager in vergelijking met de 8GB van de iPhone en iPod Touch, maar daar staat wel tegenover dat je er geheugenkaartjes in kunt steken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:09
Categorie iDevices
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.