‘iPhone zal de PC ingrijpend veranderen’

Mike Elgan van Computerworld beweert dat de iPhone de pc-wereld ingrijpend zal veranderen. Niet alleen de interfaces passen zich aan, maar ook de fysieke plaatsing van schermen verandert drastisch: de monitor wordt een kantelbare tafel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone is nu nog alleen een ‘Apple-ding’, een speeltje voor geeks en mensen met teveel geld. Maar volgens Mike Elgan van Computerworld zal de iPhone ingrijpende veranderingen hebben voor de pc-wereld. Schermen zullen veranderen in touchscreens en de muis verdwijnt. Elgan beschrijft hoe functies zoals multitouch, vingerbewegingen, 3D en iconen invloed zullen hebben op de pc-interface.

De muis kan in de prullenbak: de interfaces van de toekomst hebben geen aanwijspijltje meer nodig. Drag & drop, selecteren en klikken kun je straks direct doen met je vingers op het touchscreen. Net als bij de floppy disk zullen we straks nergens meer muizen zien. Omdat bij de pc van de toekomst het scherm centraal staat, moet de gebruiker in staat zijn om elk hoekje van het grote scherm te bereiken. Toekomstige monitoren worden daarom gekanteld gebruikt, zoals de ontwerptafel van een architect. De onderkant van het scherm zit op navelhoogte en de bovenkant van het scherm ter hoogte van je kin. Kantel je het scherm rechtop, dan kun je het gebruiken om tv te kijken. Leg je het scherm plat, dan kun je het gebruiken als een tafel (Microsoft Surface!).

Meer info: Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2008, 0:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen display, innovatie, interface, scherm, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.