iPhone-verbinding met Wiimote (video)

De Wiimote en de iPhone hebben een aantal dingen gemeen. Nu is het gelukt om een verbinding tussen beide te leggen, zodat je de Wiimote als controller voor een game kunt gebruiken.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

wiimote en iPhone connectie via bluetoothDe Wiimote (de langwerpige controller van de Nintendo Wii) en de iPhone hebben een paar dingen gemeen. Zo hebben beide een accelerometer, die bewegingen detecteert. Ook beschikken ze beide over Bluetooth. Het is nu gelukt om een verbinding tussen beide apparaten te leggen.

Een ontwikkelaar heeft een applicatie geschreven in OpenGL-ES waarbij een virtuele Wiimote te zien is. Hiermee kun je de Wiimote en de iPhone met elkaar koppelen.

Beweeg je de Wiimote, dan beweegt de virtuele Wiimote precies zo. De applicatie kan dus elke beweging detecteren; op deze manier zou je je Wiimote kunnen gebruiken om op je iPhone spelletjes te besturen.

Nu kun je je afvragen wat je hieraan hebt, want voor bijvoorbeeld racespelletjes kan je al gebruikmaken van de accelerometer van de iPhone zelf. Maar als je de Wiimote horizontaal houdt, heb je een aantal knoppen tot je beschikking. Zo zou je de 1- en 2-knop kunnen gebruiken als actieknoppen bij de iPhone-game die je speelt. Ook zitten er vier pijltjestoetsen op en nog een grote A-knop; met deze knoppen zou je heel goed een potje FIFA of een FPS (First Person Shooter) game op je iPhone kunnen spelen.

Bij de info van het YouTube-filmpje licht de maker de ontwikkeling van de applicatie toe:

The video first shows the iPhone’s AirPlane mode activated before starting an OpenGL-ES Demo. In the demo, the orientation of the virtual WiiMote is controlled by a physical WiiMote over a Bluetooth connection. For this demo, the the portable Bluetooth Stack from the BTstack project (http://code.google.com/p/btstack) was used.

The OpenGL-ES code was based on the excellent tutorial by Simon Maurice (http://web.me.com/smaurice/AppleCoder/iPhone_OpenGL/Entries/2009/4/1_OpenGL_ES_ 06_-_Objects_in_3D.html). Thanks, this is my first OpenGL program.

(Via Engadget.com)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen bluetooth, nintendo, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.