iPhone van de zaak straks verleden tijd

In Amerika gebruiken werknemers steeds vaker hun eigen smartphone voor het werk. Die trend zien we ook in Nederland.

iphone zakelijkIn Amerika is het al een trend: bring your own device (BYOD). Kantoormedewerkers krijgen geen computers, laptops en mobiele telefoons meer van hun werkgever. In plaats daarvan nemen ze hun eigen apparatuur mee. Uit een nieuw rapport van Gartner blijkt dat BYOD enorm toeneemt en geen trend meer is maar een vereiste vanuit de werkgever. Waar je nu een iPhone van de zaak kunt krijgen, koop je in de toekomst een iPhone vóór de zaak.

Volgens Gartner is in 2016 zo’n 38% van de Amerikaanse bedrijven gestopt met het leveren van computers en telefoons aan hun werknemers. Het bureau noemt dit een van de meest ingrijpende veranderingen in de relatie tussen werknemer en werkgever. Hoewel het in Nederland minder vaart loopt, zet deze trend zich ook hier langzaam voort. Volgens het Bring Your Own Device-onderzoek (BYOD) van BSA (The Software Alliance) gebruikt al 10% procent van de Nederlandser werknemers hun laptop, tablet of smartphone voor het werk. Landen die voorop lopen met BYOD zijn India, China en Brazilië.

Volgens het rapport van Gartner lopen Amerikanen voorlopig nog wel voor in deze ontwikkeling. In de Verenigde Staten zijn bedrijven nu twee keer sneller geneigd om het nieuwe Bring Your Own Device-beleid te volgen. Wel gebruikt inmiddels een kwart van de werknemers apps voor hun werk. Daarbij gaat vaak om berichten sturen naar collega’s, online vergaderingen beleggen en zakelijke documenten raadplegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 10:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen werk, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.