iPhone firmware-update 1.1.1: misverstanden en de werkelijke feiten

Nu iPhone firmware-update 1.1.1 uit is zijn er de nodige vragen en misverstanden. Wat mag wel en niet met je geunlockte iPhone en welke mogelijkheden heb je als je iPhone met firmware 1.1.1 wordt geleverd? De iPhoneclub zet alle feiten op een rijtje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Gebrickte iPhoneOm te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen, zetten we de feiten rond iPhone firmware-update 1.1.1 nu eens op een rijtje. Welke spookverhalen zijn onzin en wat moet je nou eigenlijk wel en niet doen? Lees verder en voorkom dat je domme dingen doet.

1. Als je de simlock van je iPhone hebt verwijderd: NIET UPDATEN NAAR 1.1.1. Het maakt niet uit welke methode je hebt gebruikt en bij welke provider je zit. Zoals de zaken er nu voorstaan, werkt je ‘alternatieve’ simkaart niet meer als je de update 1.1.1 uitvoert. Het maakt niet uit of je de TurboSIM, SuperSIM of software-unlock hebt uitgevoerd: doe het niet, die update!

2. Als je de simlock van je iPhone nog niet hebt verwijderd en ook nog geen jailbreak hebt uitgevoerd, dan kun je update 1.1.1 zonder problemen uitvoeren. Maar houd er rekening mee dat je nadien geen jailbreak meer kunt uitvoeren en dat je alleen de originele AT&T-simkaart kunt gebruiken. Met andere woorden: alleen doen als je ook een AT&T-abonnement hebt afgesloten.

3. Gebruik je nog firmwareversie 1.0.2, dan kun je nog steeds synchroniseren met iTunes. Verschijnt er in iTunes een mededeling dat je je iPhone kunt upgraden, dan doe je dat NIET. Je kunt in de voorkeuren van iTunes aangeven dat er niet automatisch naar updates moet worden gezocht.

4. Als je een iPhone met versie 1.0.2. hebt, dan zal deze niet vanzelf in een brick veranderen. Apple stuurt niet draadloos een update of een auto-bricker naar je iPhone.

5. Heb je een ongehackte iPhone en wil je toegang tot de iTunes Wi-Fi Music Store, of onderweg op je scherm zien wanneer je een Starbucks passeert, dan kun je upgraden. Als je er maar rekening mee houdt dat je voorlopig niet meer kunt jailbreaken of je iPhone simlockvrij kunt maken (zie punt 2).

6. Heb je al een keer je iPhone simlockvrij gemaakt en heeft je iPhone nog steeds firmware 1.0.2, maar moet je de procedure om welke reden dan ook nog een keer uitvoeren, dan moet je eraan denken dat je exact de informatie in deze forumpost opvolgt.

7. Heb je een iPhone zonder sim-unlock, maar met 3rd-party programma’s (via jailbreak), update dan NIET naar 1.1.1. De jailbreak wordt ongedaan gemaakt en je kunt de applicaties dus niet meer updaten en/of verwijderen.

8. Er is vooralsnog GEEN downgrade mogelijk van versie 1.1.1 naar firmwareversie 1.0.2.

Foto (c) The iPhone Blog

Met dank aan Freek, Grant, “R” en Michael voor feedback en aanvullingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:06
Categorie Jailbreak
Onderwerpen abonnementen, firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.