iPhone trekt vooral hardcore gebruikers van iPod

Onderzoek van Canalys toont aan dat de iPhone in Europa vooral populair is onder de huidige iPod-bezitters. Apple zou kunnen profiteren van de merktrouwheid van gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Uit een nieuw onderzoek onder Europeanen blijkt dat de iPhone vooral populair is onder hardcore iPod-gebruikers. Het blijkt dat bijna de helft van deze mensen van plan is om van mobiele provider te wisselen zodra de iPhone uitkomt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2.000 Europeanen.

Onderzoeksbureau Canalys voerde het onderzoek uit en kwam erachter dat bijna de helft van de Europese iPod-bezitters overwegen om een Apple-telefoon aan te schaffen. Peter Cunningham, senior analist van Canalys zegt:

“Apple’s rating stijgt enorm als je praat met bestaande iPod-bezitters. Bijna de helft van de respondenten die een iPod hebben, gaan Apple iPhone in overweging nemen bij het kiezen van hun volgende telefoon, vergeleken met maar 20 procent van de mensen die geen iPod nemen. Bij deze groep is de kans ook vijfmaal zo groot dat Apple het best scoort. Apple kan profiteren van de loyaliteit van de huidige gebruikers.”

Toch staat Apple bij gewone gebruikers nog lang niet op nummer 1: Canalys vroeg hoe waarschijnlijk het was dat mensen bij hun volgende mobieltje voor een bepaald merk kiezen. Nokia kwam met voorsprong op de eerste plaats, gevolgd door Sony Ericsson, Samsung, Motorola en LG. Pas daarna komt Apple, nog net voor bekende smartphonemerken zoals RIM, HP en Palm. Onderzoek liet zien dat consumenten veel interesse hebben in mobiele televisie en gps-navigatie: 51% van de ondervraagden had interesse in mobiele TV en 62 in gps-navigatie. Laten dat nou net de functies zijn, die in de iPhone ontbreken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:52
Categorie Providers
Onderwerp ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.