Apple-patent beschrijft veranderend iPhone-toetsenbord op basis van typfouten (patent)

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je iPhone-toetsenbord zichzelf kan aanpassen op basis van je eerder gemaakte typefouten.

iPhone-keyboard 1De iPhone heeft al een autocorrectiefunctie die verkeerd geschreven woorden rechtzet, maar het lijkt er op dat Apple ook kijkt naar alternatieve manieren om je tikfouten te voorkomen. Een pas onthuld patent beschrijft een iPhone-toetsenbord dat automatisch van grootte verandert op basis van jouw eerdere typfoutjes. Druk je vaak op de letter V in plaats van de spatiebalk? Dan wordt de spatiebalk wellicht iets hoger dan normaal, of worden de knoppen erboven iets meer naar boven verplaatst.

Door te analyseren wat je typt en wanneer je een typo corrigeert, zou je iPhone-toetsenbord leren wanneer je op de rand van een toets zit en per ongeluk de verkeerde indrukt. Op deze manier kan de iPhone de toetsenbordknoppen aanpassen om jouw typgedrag beter op te vangen.

Het patent beschrijft meerdere manieren waarop het toetsenbord van vorm kan veranderen op basis van typgedrag. De knoppen groter of kleiner maken is het meest voor de hand liggend, maar de toetsen zouden ook van vorm kunnen veranderen om alleen een bepaalde richting op te steken. Ook zou de ruimte tussen bepaalde rijen aan knoppen kunnen vergroten, om foutjes op te vangen.

Of Apple het transformerende toetsenbord ook echt gaat benutten, blijft nog even de vraag. Apple patenteert vaak nieuwe ideeën, maar velen strandden voordat ze worden uitgebracht. Af en toe worden mogelijkheden ook preventief gepatenteerd.

iPhone keyboard 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 22:37
Categorie iOS
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.