iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iPhone snelstgroeiende zakelijke smartphone in Nederland

iPhone stijgt snel als zakelijke smartphone in Nederland. Met een marktaandeel van 25% is iPhone bijna BlackBerry voorbij, dat in Nederland sterk daalt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone zakelijkDe iPhone stijgt snel in populariteit onder zakelijke smartphonegebruikers. Momenteel is een kwart van de zakelijke smartphones een iPhone, waarbij het marktaandeel van Apple de afgelopen maanden met maar liefst 56 procent is gegroeid. Een jaar geleden had de iPhone nog maar 16% van de zakelijke markt in handen.

Samsung zat vorig jaar nog op 2%, maar is inmiddels gegroeid naar 14%. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile in de periode september 2011 tot september 2012. De afnemende populariteit van BlackBerry is ook in het Nederlandse zakenleven te merken: BlackBerry daalde van 42% naar 29%. Nokia zag het aantal zakelijke gebruikers ook flink terugvallen in Nederland: van 17% naar 11%. HTC hielden een marktaandeel van 22% vast.

Computer Profile voerde circa 2.500 gesprekken met IT-verantwoordelijken in Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers. In België en Luxemburg werden nog eens 1.600 gesprekken gevoerd met bedrijven van dezelfde omvang. Opmerkelijk is het grote verschil tussen de zakelijke markt in Nederland enerzijds en België/Luxemburg anderzijds. In België/Luxemburg is BlackBerry nog steeds de grote marktleider, met maar liefst 52% marktaandeel. Het gebruik van iOS, Android en Windows Phone loopt nog achter bij onze zuiderburen.

smartphones nederland belgie luxemburg

Belangrijk bij de keuze van een zakelijke smartphone is het platform en het aantal interessante apps dat beschikbaar is. Ook op dat punt is in Nederland een sterke groei bij iOS te zien en een grote terugval bij RIM. Verder valt op dat het gemiddelde aantal smartphones bij bedrijven steeg van 24 naar 34. Het totale aantel telefoons daalde juist, van gemiddeld 74 toestellen per bedrijfsvestiging naar 68 stuks. Minder medewerkers komen blijkbaar in aanmerking voor een telefoon-van-de-zaak, maar als ze er eentje krijgen, is dat vaker een smartphone.

zakelijke telefoon nederland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 18:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen nederlandse apps, smartphone, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.