iPhone populair in de stad, Android domineert op het platteland

De iPhone blijkt populair in de stad, terwijl op het platteland Android overheerst. Dat blijkt uit kaarten van Mapbox.

nederland mapboxWe hebben op iPhoneclub wel eens eerder aandacht besteed aan Mapbox, waarmee je kunt zien hoe iPhone- en Android-gebruikers over de aardbol verdeeld zijn. Wat opvalt is dat de grote steden worden bevolkt door iPhone-gebruikers. Of je nu naar Manhattan, San Francisco, Chicago, Seattle, Londen, Vancouver, Hong Kong of Sydney kijkt: overal overheerst het rood van de iPhone. De groene kleur van Android zie je nauwelijks terug in de stadscentra, maar wel daarbuiten: op het platteland. Dat riep bij ons de vraag op: is het in Nederland en België ook zo extreem verdeeld?

Het antwoord is: ja en nee. Dicht bij huis is er in Amsterdam inderdaad een overweldigende meerderheid van iPhone-gebruikers te zien. In andere steden zoals Rotterdam, Utrecht en Antwerpen lopen er tussen de vele iPhone-gebruikers ook nog genoeg Android-gebruikers rond. Brussel heeft een mix van iPhone- en BlackBerry-gebruikers. Buiten de Benelux zie je in steden in economisch zwakkere regio’s zoals Madrid wel grote groene vlekken. Net als in Urk trouwens, waar het aantal iPhone-gebruikers bijna op één hand te tellen is.

Mapbox verzamelt de data op basis van mobiel gebruik van Twitter, dus het kan zijn dat de cijfers voor werkelijke aantallen toestellen iets anders liggen. Maar het geeft wel een indicatie voor de verdeling van de toestellen, omdat het onlogisch zou zijn als alleen Android-gebruikers op het platteland massaal gaan twiteren en iPhone-gebruikers niet.

mapbox-amsterdam

mapbox-rotterdam

mapbox-urk

In het Android-gekke Italië zou je misschien verwachten dat er in de grote steden ook veel groene vlekken te zien zijn, maar Milaan blijkt juist een iPhone-bolwerk. De paarse kleur van BlackBerry is te vinden in een paar steden, bijvoorbeeld aan de westkant van Londen, in Washington DC en in midtown Manhattan. Een andere opmerkelijke ontdekking: Parijs blijkt een bolwerk van BlackBerry-gebruikers! Vliegveld Orly blijkt echter te worden gedomineerd door iPhone-gebruikers.

De kaart van Manhattan laat trouwens nog iets anders zien: stedelingen in Manhattan zijn gek op iPhones, terwijl iets verderop in het minder stedelijke Newark (New Jersey) het groen van Android domineert.

mapbox-manhattan

mapbox-san-francisco

Misschien ben je niet verbaasd over de uitkomst. Als je genoeg geld hebt om in Manhattan te wonen, heb je ook wel geld om een iPhone te kopen. Maar tegelijk ben je als rijkaard niet gedwongen om een iPhone te kopen; HTC en Sony maken bijvoorbeeld ook high-end toestellen die duur zijn en er luxe uitzien.

Zelf ontdekken kan hier.

Via Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2014, 19:39
Categorie Achtergrond
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.