iPhone-oordopjes krijgen steviger hardplastic 3,5 mm plug

Apple heeft de In-Ear headphones vervangen door een ander model, met hardplastic 3,5 mm plug. Het vorige model kreeg klachten omdat de siliconen/rubberachtige 3,5 mm plug losliet.

oordopjesGisteren schreef Apple Insider dat Apple’s In-Ear headphones een andere plug hebben gekregen: in plaats van een rubberen uiteinde is er gekozen voor hardplastic. Maar ook de standaard meegeleverde oordopjes blijken ook zo’n hardplastic plug te hebben gekregen, zo is op de foto’s hiernaast te zien (gelukkig had ik nog een 3G- en 3GS-doos met ingepakte oordopjes liggen om de hiernaast afgebeelde foto te kunnen maken). Waarschijnlijk heeft Apple de wijziging doorgevoerd omdat er klachten waren over de bekabeling en de rubberachtige plug, die te gemakkelijk losliet.

Toch lost het hardplastic gedeelte niet alle problemen met de In-Ear headset (€69) op. Nadat deze oordopjes in december 2008 waren aangekondigd, als vervanger van de voorheen goedkopere In-Ear headset (€39) regende het klachten. Zo werken de volumeknoppen op de headset niet op de eerste generatie iPhone en iPhone 3G, presteerden ze slecht bij koud weer en werd windgeruis via de kabel waargenomen. Op Apple’s productpagina wordt verder geklaagd over de matige bass response en het feit dat je een (mild) schokje van statische elektriciteit kunt krijgen.

De nieuwe hardplastic plug is ook al doorgevoerd bij de headset van de iPod shuffle 3G en bij het synchronisatiekabeltje dat je daarbij geleverd krijgt en dus ook bij de standaard meegeleverde oordopjes van de iPhone 3GS. Mocht je van plan zijn om de duurdere In-Ear headphones te kopen: let dan op in de winkel dat je zojuist ingevoerde nieuwe model met hardplastic plug meekrijgt, niet het oude model met de rubberachtige 3,5 mm plug.

Via: Apple Insider
Foto: iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2009, 10:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen in-ear, oordopjes, plugin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.