iPhone niet regenbestendig, zegt Test-Aankoop

De Belgische consumentenorganisatie is eruit: van alle minpunten die de iPhone 3G heeft springt er eentje uit: de iPhone 3G is niet waterproof.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone niet waterproof“Test-Aankoop heeft de zwakke plek van de iPhone blootgelegd”, schrijft De Standaard vanochtend. Dé zwakke plek? Gaat het om het ontbreken van MMS, het feit dat je geen videofilmpjes kunt maken of dat de backups wel erg lang duren? Nee, de Belgische consumentenorganisatie besloot de iPhone tot het uiterste te beproeven met een regentest. Conclusie? “De smartphone van Apple is niet waterproof.”

Test-Aankoop had een extreme test bedacht met drie iPhone 3G’s. Daarin doorstond de iPhone zonder problemen de val- en krastest, maar bij de regentest viel het toestel door de mand. Het scherm ging niet meer aan, de batterij ontlaadde zeer snel en het toestel raakte oververhit. Bij andere iPhones bleef de diode van de luidspreker branden, werd de luidspreker erg zwak en reageerde een functieknop niet meer.

Die problemen zijn volgens de testers te wijten aan de achterzijde, die niet meer van metaal is gemaakt en waarin verschillende openingen aanwezig zijn. Test-Aankoop klaagt ook over de moeilijke bereikbaarheid van de simkaart en de batterij. Een ander punt is dat telefoneren met het toestel zeer prijzig is “omdat je een permanente internetverbinding nodig hebt”.

De testtabel uit het blad is hier te vinden: iPhone 3G Test-Aankoop
(PDF)

Via: De Standaard en Test-Aankoop
Dank aan tipgevers VMachien en Jobojonas!

Rectificatie: De opmerking “Een ander punt is dat telefoneren met toestel zeer prijzig is ‘omdat je een permanente interverbinding nodig hebt'” is ten onrechte toegeschreven aan Test-Aankoop. Deze verkeerde conclusie is gedaan door De Standaard en niet door Test-Aankoop, waarvoor onze excuses.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2008, 0:43
Categorie Achtergrond
Onderwerp regen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.