iPhone meest waardevaste smartphone in Amerikaans onderzoek

Je kunt de iPhone na een jaar voor 63 procent van zijn winkelwaarde verkopen. Hierdoor is de iPhone nog een stuk meer waard dan een Android-toestel, dat 46 procent van zijn winkelprijs waard is.

Tweedehands iPhoneEen iPhone is een jaar nadat je hem hebt gekocht gemiddeld 63 procent van zijn winkelprijs waard. Wacht je nog een halfjaar, dan krijg je voor je oude iPhone 53 procent van zijn winkelwaarde. De iPhone blijft hierdoor wel een stuk langer waardevol dan de gemiddelde Android-telefoon, die na een jaar 46 procent waard is en na anderhalf jaar op 42 procent zit. Dit blijkt uit een onderzoek van Priceonomics. Priceonomics keek naar de verkoopcijfers in de Verenigde Staten.


Priceonomics keek naar hoeveel een smartphone gemiddeld waard is na een bepaalde tijd. Hieruit bleek dat de iPhone in een levensduur van vier jaar altijd voor het hoogste percentage van de originele aankoopprijs verkocht kan worden, terwijl Android en BlackBerry elkaar in waarde evenaren.

Heb je een iPhone nog maar een halfjaar, dan kun je hem volgens Priceonomics verkopen voor gemiddeld 89 procent van de originele waarde. Android-smartphones zijn in diezelfde periode gedaald naar 66 procent van de winkelprijs. Het percentageverschil tussen de iPhone, Android en BlackBerry neemt af naarmate een telefoon langer op de markt is.

Het onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse verkoopcijfers, waardoor de resultaten niet automatisch representatief zijn voor bijvoorbeeld de Nederlandse iPhone-markt. Maar het geeft wel een indruk over de waardevastheid van de toestellen.

iPhone tweedehands waarde

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 17:26
Categorie iDevices
Onderwerpen onderzoek, winkelen
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.