iPhone-horloge Pebble zamelt 3,3 miljoen dollar in via Kickstarter

Het iPhone-horloge Pebble heeft op Kickstarter 3,3 miljoen dollar ingezameld. Dit is het hoogste bedrag dat ooit via Kickstarter is vergaard. De vorige recordhouder was Double Fine Adventure, die het record kortgeleden nog neerzette.

PebbleHet iPhone-horloge Pebble heeft het hoogste bedrag ooit via de crowdsource-site Kickstarter ingezameld. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 3,3 miljoen dollar, veel meer dan de beoogde 100.000 dollar. Dat terwijl geïnteresseerden nog een maand lang geld aan het project kunnen doneren.


De recordhouder op Kickstarter was tot op heden Double Fine Adventure, een avonturenspel van een gelijknamige ontwikkelaar dat mogelijk ook voor de iPhone zal uitkomen. Zij wisten tijdens de gehele Kickstarter-campagne ongeveer 3,3 miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Toentertijd een opmerkelijke prestatie, maar het hogere bedrag van de Pebble is nog sneller ingezameld. Het horloge zal waarschijnlijk nog meer geld inzamelen, gezien de campagne nog steeds loopt.

Op 12 april schreven wij voor het eerst over de Pebble. Dit horloge maakt gebruik van een Bluetooth-verbinding om informatie van de iPhone of een andere smartphone te laten zien. Het scherm maakt gebruik van e-paper, dezelfde technologie die je terugvindt in e-readers zoals de Kindle. Door 130 dollar aan het project te doneren, ben je ervan verzekerd dat je een Pebble na het afronden van de Kickstarter-campagne krijgt toegestuurd.

Pebble Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.