iPhone-headsetadapters: Shure vs. Boom Bags

Boom Bags en Shure brengen beide een adapter voor de iPhone op de markt, waarmee je elke 3,5 mm headset op de iPhone kunt aansluiten. Maar de prijs en de functionaliteit is wel verschillend, waarbij het goedkoopste model iets extra's heeft.

ShureEerder hadden we het al over Boom Bags, die speakersystemen in koffers verkoopt. Op MacWorld hebben ze ook de iJack afgeprijsd van 20 naar 15 dollar. Het gaat daarbij om een verlengkabel met gouden connector voor de iPhone, waarmee je elke headset kunt aansluiten. In de iJack zit een knop waarmee je binnenkomende telefoongesprekken kunt opnemen. Maar waarom een kabeltje van een handelaar kopen, terwijl Shure ook zo’n kabel heeft liggen? Bij Boombags weten ze het wel: hun kabel is de helft goedkoper en heeft de mogelijkheid om nummers te skippen. Door te dubbelklikken op de knop van de iJack kun je een nummer vooruit springen.

Gek genoeg was de fabrikant van de dure verlengkabel heel wat minder goed op de hoogte. Bij Shure, die een soortgelijke headset-adapter en -verlengkabel voor $39 verkoopt, weten ze niet of je tijdens het luisteren naar muziek wel de ringtone via je headset hoort. Ook is het bij de standbemanning niet helemaal duidelijk of je bij zo’n binnenkomend gesprek nu wel of niet op een knop moet drukken om het gesprek aan te nemen (“waarschijnlijk wel“). Verder zorgen deze verlengkabels dat je dezelfde functionaliteit krijgt als de meegeleverde headset van de iPhone: ze voegen een microfoon, opneem- en ophangknop toe, je kunt met de knoppen een gesprek in de wacht zetten en na het bellen verdergaan met het muzieknummer waar je was gebleven. De kabel van Shure zag er kwalitatief iets beter uit, maar dat mag ook wel voor de dubbele prijs. Verder gaf de Shure-medewerker aan dat ze niet van plan zijn om een modulair systeem voor iPhone-gebruikers of een headset met geïntegreerde telefoonfunctie te ontwikkelen. Muziekfreaks zullen in de toekomst naast de dure oordopjes een aparte adapter moeten kopen. Shure heeft al wel de SE420 ($349), een headset die in de kleinere headset-opening van de iPhone past, maar daarmee kun je niet bellen.

Ben je op zoek naar een headset-adapter dan is het dus een kwestie van kiezen: betere audiokwaliteit voor een hogere prijs bij Shure, of meer functionaliteit en een lagere prijs bij Boom Bags.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2008, 19:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, headset, shure

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.