iPhone-firmware 2.1 belooft betere GPS en push-notificatie; nieuwe SDK ligt bij ontwikkelaars

Apple heeft een nieuwe SDK met daarin iPhone firmware 2.1 naar ontwikkelaars gestuurd. Deze bevat GPS-functies en een eerste aanzet voor de beloofde push-notificatiedienst.

iphone 2.1 firmware updateApple heeft vannacht een nieuwe versie van de iPhone-firmware naar ontwikkelaars gestuurd. iPhone OS 2.1 Beta bevat op het eerste gezicht verbeteringen voor de GPS-functie van de iPhone: het kan de richting en snelheid van je beweging meten. Deze GPS-verbetering brengt navigatiesoftware weer een stap dichterbij.

De ontwikkelaars ontvingen ook een nieuwe versie van de SDK, maar mogen er – vanwege de nog steeds geldende NDA – inhoudelijk niet over praten. In de firmware is ook een eerste versie aangetroffen van push-notificatie als achtergrondproces. Apple gaf begin juni tijdens de WWDC-keynote al aan dat ze daarmee bezig waren: met een push-notificatiedienst wordt het mogelijk om programma’s van externe ontwikkelaars van nieuwe data te voorzien, ook wanneer deze niet draaien. Daarbij zal er een voortdurende verbinding tussen de servers van de ontwikkelaar en Apple in stand worden gehouden. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld notificatiegeluiden en popups naar gebruikers sturen, ook wanneer de applicatie is afgesloten. Het opent de weg naar nieuwe programma’s, bijvoorbeeld op het gebied van instant messaging.

Wat de verbetering in GPS betreft: Apple’s Greg Joswiak ging kort geleden in op kritiek van NYT’s David Pogue dat de GPS-antenne in de iPhone 3G niet krachtig genoeg is voor navigatie. Joswiak zei toen dat GPS hoge prioriteit heeft, maar wees daarbij op complicerende factoren waardoor de iPhone nog niet voor routenavigatie kan worden gebruikt.

Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2008, 9:19
Categorie Apps
Onderwerpen firmware, gps, Navigatie, notificaties, pushberichten, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.