iPhone en Android goed voor 75 procent van mobiel internet (VS)

Volgens cijfers van AdMob zijn Android en iPhone samen goed voor 75% van het mobiele internetverkeer. De meeste gebruikers van mobiel internet zitten in de VS.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als het over mobiel internet gaat zijn er eigenlijk maar twee platformen die impact hebben: de iPhone en Android. Dat wordt opnieuw bevestigd door cijfers van AdMob, die zojuist de rapportage voor oktober 2009 heeft uitgebracht. De iPhone, iPod touch en Android-telefoons zijn goed voor 75 procent van het mobiele internetverkeer op smartphones in de VS. In september was dat percentage nog 65 procent. Android stijgt snel als de nummer twee: het marktaandeel ging van 17 naar 20 procent in het totaal. Het marktaandeel van mobiel internetgebruik op de Blackberry daalde van 14 naar 12 procent en bij Palm’s webOS zakte het marktaandeel van 10 naar 5 procent.

Wereldwijd gezien liggen de cijfers wel iets anders. De iPhone is goed voor 50 procent van het mobiele webverkeer, gevolgd door Nokia/Symbian met 25 procent. Op de derde plaats ligt Android met 11 procent. De meeste internetters zitten in de VS: zij verstoken 49 procent van het totale mobiele webverkeer.

Meer info: AdMob Mobile Metrics Report, oktober 2009
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:39
Categorie iDevices
Onderwerpen dataverkeer, Internet, markt, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.